avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Onorariu avocat
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Onorariu avocat

Mi s-a cerut pentru apel același onorariu ca pentru procesul inițial, este normal? Eu știam ca pentru recurs se plătește la jumătate celui inițial
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 11:06, 13 Ianuarie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
(((E fabuloasa întrebarea.. Ați confundat probabil cu plata taxei de timbru care în căile de atac se plătește la jumătate.In mod normal.onorariul în căile de atac ar trebui sa fie mai mare pt ca presupune probleme complexe de drept etc.Daca sunteți nemulțumit căutați un av cu onorariu mai mic (daca gasiti)dar o faceti pe riscul dvs renunțând la cel care v a castigat procesul și cunoaște dosarul.Trebuie sa înțelegeți ca în avocatura nu exista onorarii fixe astfel încât nu aveți unde sesiza,av nu este obligat sa accepte așteptările dvs privind onorariul.E o piață libera funcționează principiul cererii și al ofertei ..În condițiile în care în ultimii 2 ani rata inflației a fost enorma,servicii și unele produse s au dublat iar dvs vreți prețul la jumătate.Puteti sa ne spuneți cât a durat procesul la fond și ce onorariu ați achitat?
Procesul a început în 2020 si s-a încheiat anul trecut în noiembrie....am plătit 10000ron....nu știam ca apelul este mai complex,eu știu ca la apel se judeca același dosar cu aceleași probe și inscrisuri....sau începe iar cu martori interogatorii și toate nebuniile? Avocatul mi-a spus la început ca voi plăti la recurs jumătate din onorariu,adică 5000ron.....și mai este o problemă care nu știu exact dar cred ca se putea rezolva direct din proces,instanta trebuia sa vândă un imobil și sa ma despăgubească pe mine cu suma cuvenită, dar i-a dat drept de folosință paratei cu obligația de a-mi achita mie o sulta în valoare de 45000 euro în termen de 6 luni...pai cum o sa vrea sa îmi dea banii,când în 6 luni ea poate vinde casa de 10 ori ca instanța a hotărât sa ii rămână casa în deplină și liniștită posesie,dar pe de alta parte o obliga sa îmi plătească sulta...nu se putea pune sechestru pe imobil pana la recuperarea prejudiciului? Fiindcă dacă ea nu imi plătește mie în termen de 6 luni sa nu poată vinde imobilul și sa fie executată silit de către executorul judecătoresc....

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

(((E fabuloasa întrebarea.. Ați confundat probabil cu plata taxei de timbru care în căile de atac se plătește la jumătate.In mod normal.onorariul în căile de atac ar trebui sa fie mai mare pt ca presupune probleme complexe de drept etc.Daca sunteți nemulțumit căutați un av cu onorariu mai mic (daca gasiti)dar o faceti pe riscul dvs renunțând la cel care v a castigat procesul și cunoaște dosarul.Trebuie sa înțelegeți ca în avocatura nu exista onorarii fixe astfel încât nu aveți unde sesiza,av nu este obligat sa accepte așteptările dvs privind onorariul.E o piață libera funcționează principiul cererii și al ofertei ..În condițiile în care în ultimii 2 ani rata inflației a fost enorma,servicii și unele produse s au dublat iar dvs vreți prețul la jumătate.Puteti sa ne spuneți cât a durat procesul la fond și ce onorariu ați achitat?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Problema cu sulta trebuie discutata cu av dvs acesta vsava explica care e situația.Onorariul.platit este destul de consistent dar și procesul a durat aproape 3 ani...Credeam ca ați plătit 2000 de lei și acum doriți jumătate.Discutati cu avocatul,negociați onorariul ,dacă nu sunteți mulțumit căutați și alte oferte etc.In general procesele de acest gen sunt mai costisitoare pt ca durează ,e greu de estimat de la început cât timp,se fac expertize etc..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, as dori sa stiu daca contest o hotărâre judecatoreasca ... Yves Yves Bună ziua, Asi dori sa stiu daca cotest o hotarire judecatoreasca privind un proces de partaj, trebuie sa achit taxa judiciara din nou si daca avocatul care ... (vezi toată discuția)
Pentru recurs intr-un dosar de fond judiciar se platesc taxe etc.? cristina/BZ cristina/BZ un cunoscut se intreaba daca la depunerea recursului sau pana la termen nu trebuie sa plateasca taxa la trezorerie si timbru judiciar.daca da si nu o face ce ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru judiciar cris_deo cris_deo buna seara. cat este taxa de timbru judiciar si taxa de timbru in cazul apelului. am auzit ca trebuie sa fie 50% din taxa care am achitat-o in prima instanta ... (vezi toată discuția)