avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Nu stiu ce sa mai fac. La bloc e o increngatura ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Nu stiu ce sa mai fac. La bloc e o increngatura mafioata care ...

Nu stiu ce sa mai fac. La bloc e o increngatura mafioata care arunca calomnii despre mine folosind plangeri la politie si apeluri la sectie, fara dovezi si neintemeiate.
De ceva vreme sunt subiectul unor barfe care au degenerat in plangeri la politie ca as arunca eu de la etaj (locuiesc la ultimul etaj) cu diverse, nisip, ulei incins, mancare, rahat de pisica, substante chimice, apa. Imi vine sa rad acum cand scriu insa treaba e serioasa.
Am facut plangeri penale pentru hotii din asociatia de proprietari si acum se razbuna folosind politia drept arma. Nu au prezentat nici o dovada, doar scriu mizerii in plangeri pe care nu le dovedesc, sunt mai multe persoane care au facut asta, toti legati intre ei.
Acum, problema mea este ca politia ma hartuieste pe mine fara drept, ma suna la telefon, ma ia la intrebari in loc sa vada ca aia nu au vreo dovada la ce sustin. Nici nu stiu ce sa mai cred, politia se razbuna pe mine sau mafiotii sau impreuna. As vrea sa reclam faptul ca politia ma ia la intrebari fara a avea vreo dovada, ma hartuieste pe mine om nevinovat si aia nu sunt luati la intrebari. As vrea sa dea socoteala pentru ce prostii imprastie despre mine. Va rog dati-mi un sfat ce pot face. Mi se pare un abuz de drept din partea celor care fac plangeri fara dovezi si din partea politiei este hartuire, poate si altceva? Nu stiu legile asa bine. Va rog un sfat. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Sever Simion , Consultant resurse umane 11:04, 29 Ianuarie 2024
Bună dimineața! Nu consider că este vorba despre o hărțuire din partea poliției. Inteleg faptul că poate fi deranjant, dar asta nu este o hărțuire. Poliția, are obligația inregistrării și verificării tuturor reclamațiilor . Ati fi surprins să vedeți ce reclamații se primesc. Singurele situații în care nu se fac verificări sunt cele in care expeditorul este anonim și sesizarea nu vizează fapte penale sau plângerea este vădit aberantă ( de exemplu cineva reclamă faptul că extraterestrii ii fac nu stiu ce ) . In toate celelalte situații, aspectele sesizate se verifică. Verificarea implică in mod obligatoriu și ascultarea/audierea persoanei reclamate.
Eu am citit legile si acolo scrie clar ca intai se verifica FAPTA si apoi persoana reclamata, niciodata invers. Ei nu cerceteaza nimic, doar se bazeaza pe ce spun eu. Asta nu e normal, normal este intai sa vada fapta daca exista si apoi vinovatul. Fapta daca nu exista, ce mai cauta la suspect???? Asta e intrebarea.

adrian@13 a scris:

Bună dimineața! Nu consider că este vorba despre o hărțuire din partea poliției. Inteleg faptul că poate fi deranjant, dar asta nu este o hărțuire. Poliția, are obligația inregistrării și verificării tuturor reclamațiilor . Ati fi surprins să vedeți ce reclamații se primesc. Singurele situații în care nu se fac verificări sunt cele in care expeditorul este anonim și sesizarea nu vizează fapte penale sau plângerea este vădit aberantă ( de exemplu cineva reclamă faptul că extraterestrii ii fac nu stiu ce ) . In toate celelalte situații, aspectele sesizate se verifică. Verificarea implică in mod obligatoriu și ascultarea/audierea persoanei reclamate.

Nu știu ce ați citit dumneavoastră și nici ce fapte sunt reclamate. De asemenea nu știu cum ar trebui verificată doar fapta fără a discuta și cu persoana reclamată. Plângerile vizează fapte penale sau contravenționale ?
Contraventii.
Persoana reclamata arata fapta sau fapta se constata de agentul constator prin propriile simturi?
Eu pot spune orice. Intai se verifica fapta la fata locului si daca fapta nu exista ce constata???
In zilele noastre politistii iau persoana reclamata sa le faca lor treaba dand declaratii si umbland pe drumuri la sectie cand de fapt fapta nu exista. Acesta este un abuz al politiei si o lipsa de profesionalism. Sa stiti ca timpul meu de viata este foarte pretios si nu il dau politiei ca sa acopere ca nu ies pe teren si nu fac cercetare la fata locului. Asta nu e normal!!!
adrian@13 a scris:

Nu știu ce ați citit dumneavoastră și nici ce fapte sunt reclamate. De asemenea nu știu cum ar trebui verificată doar fapta fără a discuta și cu persoana reclamată. Plângerile vizează fapte penale sau contravenționale ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, sunt in situatia in care niste vecini vor sa se razbune ... KLM4 KLM4 Buna ziua, Sunt in situatia in care niste vecini vor sa se razbune pe mine si au facut plangere la politie ca arunc eu mancare de la ultimul etaj. Sunt ... (vezi toată discuția)
Vecin ce ma reclama constant la politie Laurc1 Laurc1 Buna ziua, de 2 ani traiesc urmatoarea situatie. Vecinul meu din bloc, de la etajul imediat inferior, ma hartuieste constant, pe motiv ca produc zgomote ... (vezi toată discuția)
Dacă sun la 112 să reclam gălăgia provocată de un vecin,echipajul ... Marqk Marqk Dacă sun la 112 să reclam gălăgia provocată de un vecin,echipajul de poliție nu trebuie să vină întâi la mine în apartament ca să constate ... (vezi toată discuția)