avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 109 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concurs post vacant in sistemul bugetar. Organizarea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concurs post vacant in sistemul bugetar. Organizarea unui concurs ...

Concurs post vacant in sistemul bugetar.
Organizarea unui concurs nu ar trebui sa aibă o metodologie, un orar al derulării probelor (interviu, proba scursa bibliografie și limba straina).
Nu este transparentă in privința concursului.
Nu este informare privind contestații.
Mulțumesc!

Cel mai recent răspuns: liveomars , utilizator 10:36, 20 Martie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intr-adevar, organizarea trebuie sa aiba o procedura ... insa :
Autoritatea sau instituția publică organizatoare are obligația să publice anunțul privind concursul, cu cel puțin 15 zile lucrătoare înainte de data stabilită pentru prima probă a concursului pentru ocuparea unui post vacant, respectiv cu cel puțin 10 zile lucrătoare înainte de data stabilită pentru prima probă a concursului pentru ocuparea unui post temporar vacant, la sediul acesteia și pe pagina proprie de internet, la secțiunea special creată în acest scop, după caz.

Anunțul afișat pe pagina proprie de internet a autorității sau instituției publice organizatoare a concursului cuprinde în mod obligatoriu următoarele elemente:
a) numărul, denumirea și nivelul posturilor scoase la concurs, structurile în cadrul cărora se află acestea, precum și perioada și durata timpului de lucru și dacă se încheie pe durată determinată sau nedeterminată pentru fiecare post în parte;
b) documentele solicitate candidaților pentru întocmirea dosarului de concurs, locul de depunere a dosarului de concurs și datele de contact ale compartimentului resurse umane sau, după caz, ale compartimentului care asigură organizarea și desfășurarea concursului;
c) condițiile generale prevăzute la art. 15, condițiile specifice prevăzute în fișa de post, precum și cerințele specifice prevăzute la art. 542 alin. (1) și (2) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019, cu modificările și completările ulterioare;
d) bibliografia și tematica;
e) calendarul de desfășurare a concursului, respectiv data-limită și ora până la care se pot depune dosarele de concurs, data, probele de concurs, ora și locul de desfășurare a probelor de concurs, termenele în care se afișează rezultatele pentru fiecare probă, termenele în care se pot depune și în care se afișează rezultatele contestațiilor, precum și termenul în care se afișează rezultatele finale.

Nerespectarea prevederilor cu privire la publicitatea concursului constituie motiv de anulare a concursului pentru ocuparea unui post vacant sau pentru ocuparea unui post temporar vacant.
Sunt obligati sa afiseze, la anunt, si fisa postului?
Am constatat ca perioada de desfasurare a concursului se intinde intre datele 01.01.2024-27.01.2024 (comunicarea rezultatelor finale este la o diferenta de 6 zile lucratoare de la ultima proba-adica interviul!!!)

Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Potrivit lg 544/2001,persoanele juridice(institutii publice-companii ... romanul11 romanul11 Potrivit lg 544/2001,persoanele juridice(institutii publice-Companii de stat-capital majoritar de stat) trebuie sa afiseze din oficiu, la sediu sau pe ... (vezi toată discuția)
organizare concurs otilia13 otilia13 Buna seara. La societate cu capital de stat s-a impus infiintarea unui anumit post de conducere, functie aprobata printr-o hotarare AGA. Ce implica mai exact ... (vezi toată discuția)
Procedura ocupare post maya29 maya29 Buna ziua,pentru a transforma forma de angajare de la perioada determinata la nederminata,este nevoie de publicarea postului respectiv la ziar si de ... (vezi toată discuția)