avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Spam sau nu?
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Spam sau nu?

Bună ziua.
Dacă am trimis mai multe mesaje manual, individual (conținutul mesajului fiind rugămintea de a completa un chestionar pentru un studiu, FĂRĂ conținut comercial) la oameni pe care i-am luat dintr-un grup din care făceam parte, dar nu mă aveau la contacte, fără sa cer voie adminului grupului sa le trimit mesaje, se consideră ilegal/ spam? Precizez, din nou, ca mesajele NU aveau conținut comercial, fiind un chestionar, iar pentru completarea chestionarului am DEBIFAT colectarea de adrese de email, tocmai pentru a fi complet anonim.
Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 13:57, 2 Februarie 2024
este SPAM (mesaj nesolicitat). ca e comercial sau nu, n-are importanta
Și care sunt repercusiunile legale pentru contextul meu? Va mulțumesc!

adriandimitriu a scris:

este SPAM (mesaj nesolicitat). ca e comercial sau nu, n-are importanta

Nici una...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, referitor la legea antispam, în care se spune ca ... arcu arcu Buna ziua, Referitor la legea ANTISPAM, în care se spune ca orice mesaj nesolicitat poate fi considerat SPAM și ca atare, poți fi reclamat și sa ... (vezi toată discuția)
Legislatie spam-uri silvia99 silvia99 am o mare curiozitate, dupa o discutie aprinsa cu cineva. este sau nu legal sa trimiti spam-uri? adica o persoana juridica ce are beneficii materiale de pe ... (vezi toată discuția)
Legea privind comertul electronic si spam-ul andrei2005 andrei2005 Buna seara, Conform legii 365/2002, modificata prin legea 121/2006 privind comertul electronic (prin email), art. 6 - comunicari comerciale - se considera ... (vezi toată discuția)