avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Adeverinta de vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Adeverinta de vechime

Buna seara,
Va rog, ajutati-ma cu urmatorul aspect: conducerea unei firme la care am lucrat in 2007 refuza sa-mi elibereze adeverinta de vechime pentru cele 6 luni lucrate acolo, pe motiv ca "i-am vorbit de rau" ulterior demisiei; oricum nu cred ca este un motiv plauzibil si in plus de asta cred ca le mai trebuie si dovezi...
Ce pot face pentru a recupera aceasta adeverinta? Pot merge direct la ITM fara a-i mai implica pe ei?

Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 21:51, 1 Februarie 2010
Multumesc pentru raspunsuri! Eu nu aveam carte de munca atunci: numai contract de munca inregistrat la ITM. Era perioada in care nu se mai foloseau carti de munca si fiind primul job dupa facultate nu mi-au cumparat; doar au inregistrat contractul... Bineinteles ca au evidenta tuturor in cadrul firmei dar nu vor sa ceara la ITM acea adeverinta de vechime! Am sa trimit un mail catre conducere pe care il voi pastra, ulterior trimitindu-l la ITM catre cineva de acolo! Dar nu voi avea probleme, nu? (ma refer la chestia aia cu "ai vorbit firma de rau" - oricum nu au o dovada scrisa...)
Multumesc inca o data pentru informatii!
Benafflek a scris:

Multumesc pentru raspunsuri! Eu nu aveam carte de munca atunci: numai contract de munca inregistrat la ITM. Era perioada in care nu se mai foloseau carti de munca si fiind primul job dupa facultate nu mi-au cumparat; doar au inregistrat contractul... Bineinteles ca au evidenta tuturor in cadrul firmei dar nu vor sa ceara la ITM acea adeverinta de vechime! Am sa trimit un mail catre conducere pe care il voi pastra, ulterior trimitindu-l la ITM catre cineva de acolo! Dar nu voi avea probleme, nu? (ma refer la chestia aia cu "ai vorbit firma de rau" - oricum nu au o dovada scrisa...)
Multumesc inca o data pentru informatii!

Si inca ceva: daca ar avea vreo dovada (scrisa sau martori, etc) ca "am vorbit firma de rau" ce s-ar putea intimpla? Pot sa refuze sa-mi dea adeverinta? Sau ce pot face?
Multumesc inca o data!
nu au motiv sa nu elibereze adeverinta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta de vechime EuPiti EuPiti Buna ziua, Din luna septembrie 2014 si pana in luna februarie 2015 am lucrat la o firma. La plecare, am solicitat patronului o adeverinta de vechime. Acesta ... (vezi toată discuția)
Eliberare adeverinta salariat pentru credit adinaa_89 adinaa_89 Buna ziua. E posibil ca in termen de 2 luni sa se modifice politica unei firme?Adica, in luna decembrie mi s-a eliberat o adeverinta de salariat, dar acum nu ... (vezi toată discuția)
Adeverinta care sa ateste vechimea in munca allview777 allview777 buna ziua. doresc sa particip la un concurs pt. ocuparea unei functii publice de executie la primarie, si mi se cere ori copie a cartii de munca sau/si ... (vezi toată discuția)