avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Facturare comision
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Facturare comision

Buna ziua!
Societatea noastra vinde produse alimentare prin tonomate de cafea in diferite locatii in baza unor contracte de comision, noi le facturam produsele vandute si ei trebuie sa ne factureze comisionul incasat. Din pacate nu toti ne factureaza la timp.
Am gasit intr un articol al dvs in 2022 :"Concret, noua lege se referă la articolul 320 din Codul Fiscal, care reglementează situațiile în care poate fi emisă autofactura, respectiv doar în relația cu furnizori care nu sunt stabiliți sau nu sunt considerați a fi stabiliți în România ori pentru operațiuni precum achizițiile intracomunitare".
Intrebarea ar fi daca noi putem sa facturam in numele furnizorului comisionul si in ce conditii?
Ultima modificare: Duminică, 21 Ianuarie 2024
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Declaratia 390 LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA In cursul lunii se achita o factura proforma penrtru importul unor piese de aschimb pentru niste utilaje. Dupa achitare se primeste marfa, dar fara factura. ... (vezi toată discuția)
Import cafea dxt_morgan dxt_morgan Bună ziua, Vă rog să îmi ziceți, dacă import cafea de ex. din Austria, taxa de TVA de acolo este inclusă deja in prețul final al lor -20%, eu în ... (vezi toată discuția)
Declaratii 390, 300 gabon gabon Buna ziua, Am o mare rugaminte sa ma ajutati sa rezolv urmatoarea situatie. In 18.12.2009 am platit avans pentru o achizitie de bunuri intracomunitare, in ... (vezi toată discuția)