avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... calculul incalzirii la partile comune dintr-un imobil ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

calculul incalzirii la partile comune dintr-un imobil cu 36 apartamente

Buna ziua. In imobilul cu 36 de apartamente in care locuiesc, cca 65% au centrala termica de apartament. Eu locuiesc intr-un apartament de trei camere si nu am centrala, iar vecinul cu un etaj mai jos are centrala termica (locuinta identica ca si suprafata). Prin ambele locuinte trec tevi groase de incalzire de diametru 70 mm.
Lui i s-a calculat incalzire mai putina pentru aceste tevi. DE CE ?!!?, mai ales ca ambele apartamente au acceasi suprafata ?
Unde gasesc normativele de calcul a taxelor comune pentru partile comune.
Va multumesc pentru raspuns
tevile groase care traverseaza apartamentele, ca suprafata radianta sunt mai mari decat caloriferele clasice, si care nu se pot contoriza, despre ele este vorba
eu am inteles. aceste tevi au in general o forma conica, si ar trebui sa fie situatia exact invers decta s-a facut calculul, insa legea nu reglementeaza decat pt partile comune

iar caldura este radianta nu tevile, prin urmare indiferent de centrala de ap sau repartitoare, pt partile comune se face la suprafata utila determinata fractional/procentual asa cum am spus

exista reglementari cum se calculeaza caldura si la cei cu repartitoare/centrale si cei fara - in acelasi bloc, dar asta e alta discutie
@marti
Eu v-am subliniat mentiunea legata de suprafata!
Tevile nu sunt conice ci au reductii in functie de etaj.
Intr-adevar caldura este radianta dar nu se calculeaza costul in functie de suprafata utila ci de suprafata radianta. ;)
Sunt destule topicuri deschise pe tema asta si e de-ajuns sa le cautati pentru a primi raspunsul!

Pentru inceput va recomand: www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Marți, 2 Februarie 2010
Presedintele, utilizator
marti a scris:

dl presedinte, scuze, era vb despre partile comune, care nu au legatura cu centralele din ap fiecaruia

Au legatura pentru ca si cei cu centrale termice platesc caldura la comun pentru spatii ale proprietatii comune, precum si pentru tevile verticale care le trec prin casa. Asa ca Mos Craciun o sti, n-o sti sa faca calcule, dar acestea sunt facute de altcineva si e important sa aflam mai multe amanunte.
Si @marti, daca va intereseaza, ceea ce intreaba utilizatorul are logica si omul stie de ce intreaba, asa ca...abtineti-va de la comentarii!
Ultima modificare: Miercuri, 3 Februarie 2010
elga50, moderator
am inteles, eu am inrevocabila in sensul mentionat de mine...
suprafata radianta?#-o
X-(
Ultima modificare: Marți, 2 Februarie 2010
ContSters63637, utilizator

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza caldura la pausal? mihaelapohoata mihaelapohoata Buna seara, mai am o curiozitate legata de asociatia de proprietari. Cum se calculeaza conform legii in vigoare, caldura la pausal. Asociatia la care lucrez de ... (vezi toată discuția)
Echivalare termică mira55 mira55 Cum se face echivalarea termică a coloanelor de încălzire? Cât reprezintă/echivalează termic o coloană de încălzire comparativ cu un ... (vezi toată discuția)
Firma de repartitoare mai poate repartiza costurile la caldura dupa indicatiile repartitoarelor? gato gato Am urmatoarea situatie: la centrala termica a unui bloc cu 44 apartamente au mai ramas bransati la sistemul centralizat 20 de locatari care au montate ... (vezi toată discuția)