avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 200 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua, locuiesc într-un oraș de provincie , ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua, locuiesc într-un oraș de provincie , speța este ...

Bună ziua,
locuiesc într-un oraș de provincie , speța este următoarea......
Niște persoane din asociația de proprietari unde locuiesc s-au ,,deșteptat,, peste noapte și vor să dăm societatea care se ocupă de distribuția apei reci pe motivul că ,,...conducta principală care traversează subsolul blocului (blocul are mai multe scări) și din care se alimentează în fiecare scară coloanele care merg la bucătării,băi ,nu este a noastră ( asociației de proprietari) ci a societății care distribuie apa rece.......Acuma eu din prevederile legii asociației de proprietari concluzionez că începând de la intrarea în subsolul blocului, după apometrul general de contorizare a apei reci (montat de societatea respectivă), tot ce este la subsolul blocului ,inclusiv conducta principală de alimentare cu apă rece a blocului, aparține și este în administrarea proprietarilor, adică părți comune.
Vă rog să ma lamuriți dacă am dreptate sau nu.Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 10:55, 22 Ianuarie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, aveti dreptate, conducta respectiva este proprietate comuna.

Articolul 35
(1) În cazul clădirilor cu mai multe locuințe sau spații cu altă destinație și în cazul clădirilor multietajate constituie părți comune din condominiu, dacă actele de proprietate nu prevăd altfel, următoarele:
.......................
e) locurile de trecere, scările și casa scărilor și coridoarele; pereții perimetrali și despărțitori dintre proprietăți și/sau spațiile comune; subsolul; coșurile de fum; holurile; instalațiile de apă și canalizare, electrice, de telecomunicații, de încălzire și de gaze de la branșament/racord până la punctul de distribuție către părțile aflate în proprietate individuală; canalele pluviale; paratrăsnetele; antenele colective; podul; pivnițele, boxele, spălătoria, uscătoria; ascensorul; interfonul - partea de instalație de pe proprietatea comună; rezervoarele de apă; centrala termică proprie a clădirii; crematoriul; tubulatura de evacuare a deșeurilor menajere; structura, structura de rezistență; fațadele; acoperișul; terasele;
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Panouri fotovoltaice pe peretele lateral al blocului andreiSRR andreiSRR Panouri fotovoltaice pe peretele lateral al blocului. Ce conditii ar trebui sa indeplineasca proprietarul unui apartament intr-un bloc care ar dori sa-si ... (vezi toată discuția)
Buna seara, detin un garaj sub bloc, care are peretele exterior ... nemernicu91 nemernicu91 Buna seara, Detin un garaj sub bloc, care are peretele exterior pe latura blocului. Un vecin, fără sa ma întrebe dacă sunt de acord, a gletuit peretele ... (vezi toată discuția)
Sunt proprietara de 7 ani a unui apartament la etajul 4 ( ultimul ... Clearly Clearly Sunt proprietara de 7 ani a unui apartament la etajul 4 ( ultimul etaj de pe scara) si in debara am teava pluviala. In weekend, datorita ploilor si a ... (vezi toată discuția)