Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere succesiune. Ni se cer 3000 de euro!

Vă salut, cu respect!
Bunicul a decedat în 2013, dar nici pînă acum nu s-a dezbătut succesiunea.
Am încercat prin instanță, dar ni s-au cerut 3000 de euro.
Bunicul avea un teren în Mamaia Sat și un apartament în Constanța.
Unchiul meu (fiul bunicului) ne spune că totul este al lui. Că bunicul i le-a lăsat.
Dar cum i le-a lăsat? Testament, nu cred! Donație? Vînzare - cumpărare? Clauză de întreținere?
Nu vrem să dăm banii, dacă nu suntem siguri că obținem ceva.
Cum putem face să vedem și noi "actele"? Nu avem dreptul să le vedem? Mergem pe cuvîntul unchiului?
Noi eram în relații proaste cu defunctul. E posibil să nu mai existe nimic, la masa succesorală...
Dacă ne puteți da un sfat. :)
Mulțumim!
Puteți însă să încercați să obțineți actele de la baza înscrierii în CF.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contractul de întreținere, aveți șanse minime spre ZERO să-l anulați, în calitate de presupuși moștenitori.

Orice om din țara asta, păstrează dreptul de uzufruct sau habitație, când perfectează LEGAL la NOTAR un contract de întreținere.
Problema este că au trecut 12 ani întâi... în rest, se desființează acte de întreținere, mai ales că multe sunt făcute pe genunchi, cu o situație de fapt la bază și alta în descrierea actului... cu obligații enumerate pe 2-3 rânduri. Vai și-amar!
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru a scris:
Puteți însă să încercați să obțineți actele de la baza înscrierii în CF.

Clar ca ne-ar ajuta sa stim ce contestam.
Avem doar un extras de Carte Funciara. In acela e mentionat doar ca bunicul pastreaza abitatia. De intretinere nu se fac mentiuni.
Totusi, suntem rude de gradul II. Ar trebui sa avem si noi dreptul sa vedem actele. Mergem doar pe vorbele unchiasului?
Stați așa, dacă „bunicul păstrează abitația” înseamnă că nu mai era proprietar. Că a cedat proprietatea altcuiva și a păstrat un drept de a locui în fosta lui proprietate, care s-a stins la moartea lui și nu se moștenește. Așa că nu prea mai aveți ce moșteni, cel puțin nu apartamentul din Constanța, pe care l-a cedat altcuiva (unchiului care zice că i-a dat bunicul tot când încă trăia?). Verificați și cu terenul din Mamaia Sat (carte funciară sau primărie), poate bunicul l-a înstrăinat și pe acela când era încă în viață.

Alte discuții în legătură

Am o nelamurire in legatura cu bunurile imobile detinute de catre ... andre18 andre18 Am o nelamurire in legatura cu bunurile imobile detinute de catre bunicul meu.Dansul ne-a lasat mie si surorii mele testament in care ne declara legatare ... (vezi toată discuția)
Intelegere avocat free_your_mind free_your_mind \"Înțelegere\" cu un avocat?! Nu știu dacă se obișnuiește ceea ce vrem noi. Probabil, nu prea. Credeți că un avocat ar accepta să primească doar o ... (vezi toată discuția)
Buna seara -se poate incheia un contract de vanzare-cumparare? denisa2011 denisa2011 Buna seara Bunica mea la tara are doua case intr-o curte, una din ele o sa-i revina mamei mele si cealalta unchiului meu.Problema este ca unchiul meu este o ... (vezi toată discuția)