Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere succesiune. Ni se cer 3000 de euro!

Vă salut, cu respect!
Bunicul a decedat în 2013, dar nici pînă acum nu s-a dezbătut succesiunea.
Am încercat prin instanță, dar ni s-au cerut 3000 de euro.
Bunicul avea un teren în Mamaia Sat și un apartament în Constanța.
Unchiul meu (fiul bunicului) ne spune că totul este al lui. Că bunicul i le-a lăsat.
Dar cum i le-a lăsat? Testament, nu cred! Donație? Vînzare - cumpărare? Clauză de întreținere?
Nu vrem să dăm banii, dacă nu suntem siguri că obținem ceva.
Cum putem face să vedem și noi "actele"? Nu avem dreptul să le vedem? Mergem pe cuvîntul unchiului?
Noi eram în relații proaste cu defunctul. E posibil să nu mai existe nimic, la masa succesorală...
Dacă ne puteți da un sfat. :)
Mulțumim!
Eu sunt ruda de gradul 2. Ca nepot. Mama e ruda de gradul 1.

Trebuie sa tinem cont si de dorinta bunicii. Nu doar de a bunicului.
Eu am fost crescut de ei, de bunici. Cel mai mult, bunica, pe mine m-a iubit. Dar, din pacate, a decedat in 2007. Inaintea bunicului.

Daca ne puteti sfatui cum sa obtinem actele, am fi recunoscatori.

P.S.: Unchiul este bogat. Are vreo 5 apartamente de lux, in Constanta. A fost navigator.
Sa luam noi apartamentul bunicilor si sa pastreze el terenul din Mamaia-Sat, care oricum e mai valoros!
Nu contează ce grad de rudenie aveți, nici ce dorea bunica înaintea morții, dacă apartementul din Constanța și terenul din Mamaia Sat erau prorietatea exclusivă a bunicului și acesta le-a înstrăinat. Orice persoană în viață și întreagă la minte (chestie care se presupune până la proba contrară) poate dispune liber de proprietățile sale. Nu trebuie să ceară voie nici defunctei soții, nici prezumtivilor moștenitori.

Dacă bunicul a fost totuși proprietar până la sfârșit, sau mai exista o cotă a bunicii pe care nu s-a făcut succesiune, mai aveți o șansă să obțineți ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o nelamurire in legatura cu bunurile imobile detinute de catre ... andre18 andre18 Am o nelamurire in legatura cu bunurile imobile detinute de catre bunicul meu.Dansul ne-a lasat mie si surorii mele testament in care ne declara legatare ... (vezi toată discuția)
Intelegere avocat free_your_mind free_your_mind \"Înțelegere\" cu un avocat?! Nu știu dacă se obișnuiește ceea ce vrem noi. Probabil, nu prea. Credeți că un avocat ar accepta să primească doar o ... (vezi toată discuția)
Buna seara -se poate incheia un contract de vanzare-cumparare? denisa2011 denisa2011 Buna seara Bunica mea la tara are doua case intr-o curte, una din ele o sa-i revina mamei mele si cealalta unchiului meu.Problema este ca unchiul meu este o ... (vezi toată discuția)