Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere succesiune. Ni se cer 3000 de euro!

Vă salut, cu respect!
Bunicul a decedat în 2013, dar nici pînă acum nu s-a dezbătut succesiunea.
Am încercat prin instanță, dar ni s-au cerut 3000 de euro.
Bunicul avea un teren în Mamaia Sat și un apartament în Constanța.
Unchiul meu (fiul bunicului) ne spune că totul este al lui. Că bunicul i le-a lăsat.
Dar cum i le-a lăsat? Testament, nu cred! Donație? Vînzare - cumpărare? Clauză de întreținere?
Nu vrem să dăm banii, dacă nu suntem siguri că obținem ceva.
Cum putem face să vedem și noi "actele"? Nu avem dreptul să le vedem? Mergem pe cuvîntul unchiului?
Noi eram în relații proaste cu defunctul. E posibil să nu mai existe nimic, la masa succesorală...
Dacă ne puteți da un sfat. :)
Mulțumim!
Incercati sa aflati informatii despre aceste doua bunuri, eventual numerele de carte funciara (daca exista), cerere!!! la primaria de la ultimul domiciliu, mai cautati din ,,gura in gura ,, informatii directe si indirecte si incet , incet sigur aflati lucruri noi si folositoare. Daca imobilele au doc.cadastrala intocmita si aflati numarul, restul informatiilor ce tin de proprietate sunt publice. Cel putin ptr teren puteti afla foarte usor numerele cadastrale(sau daca au sau nu cadastru intocmit) de pe hartile publice.
Ultima modificare: Marți, 11 Iunie 2024
lilivasiliu, utilizator
taxa judicara probabil
În urma cu multi ani (pe vremea lui Ceausescu) s-a facut un schimb de apartamente. Celalalt descendent a primit de la parinti un apartament cu 3 camere in schimbul unuia cu doua. In aceeasi zona (Tomis Nord, Constanta).
Nu s-a platit sulta. Acum, se poate cere in instanta acea diferenta?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nici gând,orice obligație e de mult prescrisa.Ce mi se pare fabulos este cumnoamenii își aduc aminte după zeci de ani de probleme nerezolvate la timpul lor..

Alte discuții în legătură

Am o nelamurire in legatura cu bunurile imobile detinute de catre ... andre18 andre18 Am o nelamurire in legatura cu bunurile imobile detinute de catre bunicul meu.Dansul ne-a lasat mie si surorii mele testament in care ne declara legatare ... (vezi toată discuția)
Intelegere avocat free_your_mind free_your_mind \"Înțelegere\" cu un avocat?! Nu știu dacă se obișnuiește ceea ce vrem noi. Probabil, nu prea. Credeți că un avocat ar accepta să primească doar o ... (vezi toată discuția)
Buna seara -se poate incheia un contract de vanzare-cumparare? denisa2011 denisa2011 Buna seara Bunica mea la tara are doua case intr-o curte, una din ele o sa-i revina mamei mele si cealalta unchiului meu.Problema este ca unchiul meu este o ... (vezi toată discuția)