avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu fara anunt 1. Daca compania \"m-a bagat in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu fara anunt 1. Daca compania "m-a bagat in concediu" ...

Concediu fara anunt

1. Daca compania "m-a bagat in concediu" - in perioada sarbatorilor, fara sa ma anunte (insa am stat, ca toti ceilalti), era obligata sa imi aduca la cunostinta prin vreun act, decizie....etc.
2. Simplul anunt scris legat de programarea concediului (de catre mine) in perioada x-y, fara a exista o cerere expresa, echivaleaza cu cererea in sine?
3. Lipsa raspunsului in sine asupra cererii de concediu, poate fi considerata acord tacit ?

Mentionez ca sunt in conflict cu compania pe aceste teme, urmand, bineinteles sa schimb job-ul insa imi doresc toate drepturile legale ce decurg din lege.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:42, 28 Ianuarie 2024
1. Efectuarea concediului de odihna se realizeaza in baza unei programari colective sau individuale stabilite de angajator cu consultarea sindicatului sau, dupa caz, a reprezentantilor salariatilor, pentru programarile colective, ori cu consultarea salariatului, pentru programarile individuale. Programarea se face pana la sfarsitul anului calendaristic pentru anul urmator.

2. Poate un angajator să-și oblige salariații să își ia concediu de odihnă?
www.avocatnet.ro/articol_589...

3. Un anunt nu echivaleaza cu o cerere de concediu.

4. Nu este acord tacit lipsa acordului angajatorului la cererea de CO. Plecarea angajatului în concediu fără aprobarea prealabilă a angajatorului poate echivala unei absențe nemotivate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua!am o intrebare in legatura cu concediul legal de odihna ... Sami Erika Sami Erika Buna ziua!am o intrebare in legatura cu concediul legal de odihna .Seful locului de munca poate sa te oblige să-l iei cand vrea el?suntem aprox 8 femei si ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna cu forta agent relatii cu clientii agent relatii cu clientii Buna seara. Sunt agent relatii cu clientii pentru o firma romaneasca. Proiectul in cadrul caruia lucrez presupune servicii de asistenta tehnica in limba ... (vezi toată discuția)
Abuz al angajatorului! danielbratu danielbratu Va rog sa ma ajutati intr-o problema, Sunt angajat al unei societati unde am solicitat concediu de odihna 3 zile, am avut niste chestiuni de rezolvat, datorita ... (vezi toată discuția)