avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Instanța de fond a pronunțat hotărărea și a ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Instanța de fond a pronunțat hotărărea și a stabilit termen ...

Instanța de fond a pronunțat hotărărea și a stabilit termen de 10 zile pentru declararea apelului, Hotărârea mi-a fost comunicată în data de 09 ianuarie, eu fiind contestatoarea. Din documentul de la dosarul cauzei tot în data de 09 ianuarie a fost comunicată hotărărea și intimatei așa cum rezultă după ștampila oficiului poștal de domiciliu al intimatei. Intimata a declarat apel în data de 22 ianuarie. Este legal sau este declarat tardiv? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Cami2014 , utilizator 22:42, 31 Ianuarie 2024
Nu cred că e cazul să fiți arogant și nici să faceți mișto. Eu am calculat exact așa cum înțelege orice om normal când se spune 10 zile. Se subînțelege că sunt calendaristice din moment ce nu se specifica "lucrătoare". Nu am de unde să știu că în codul de procedură zece înseamnă de fapt 12. Și eu nici nu am spus că răspunsul inițial nu ar fi corect, am spus doar că e o metoda bizară de calcul!

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Calculul nu se face pe degete, zile calendaristice sau cum credem noi ci se calculeaza pe zile libete conform dispozițiilor procedurii civile.Raspunsul primit anterior este corect 100%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul termen depunere întampinare n.c.pr.civ EduardRares EduardRares Bună ziua, Am primit de la Judecătorie plicul cu acţiunea pe data de 20 ianuarie (aceeaşi fiind şi data de pe ştampilă), punându-mi-se în vedere să ... (vezi toată discuția)
Calcul termen de 10 zile Corina Dina Corina Dina Am o hotarare comunicata in 08.03.2016 , cu drept de apel in termen de 10 zile de la comunicare . Va rog mult sa imi confirmati daca 21.03.2016 este ultima zi ... (vezi toată discuția)
Cum se socotesc zilele pentru un eventual recurs ? cocos144 cocos144 Buna seara ! Am primit redactarea unei hotarari judecatoresti,care are insa posibilitatea unui eventual recurs din partea unei parti, in termen de 15 zile de ... (vezi toată discuția)