avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 310 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ocuparea abuziva a locului propriu de parcare cu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ocuparea abuziva a locului propriu de parcare cu abonament

Buna ziua,

Doresc să vă împărtășesc o situație delicată pe care am întâmpinat-o recent și să solicit sfaturi cu privire la următorii pași de luat.

Locuiesc într-un apartament închiriat, pentru care plătesc chiria și am un contract de închiriere valabil. Apartamentul beneficiază de un loc de parcare, iar proprietarul acestuia este același cu al apartamentului pe care-l ocup. Am fost de acord cu proprietarul să folosesc acest loc de parcare pentru mașina mea personală.

Recent, am găsit o notificare de la poliția locală pe parbrizul mașinii mele, care atestă că am ocupat abuziv un loc de parcare destinat altui abonat decât proprietarul autovehiculului. Nu am fost contactat anterior de către autorități în legătură cu această problemă.

În această situație, mă întreb care sunt pașii corecți de urmat pentru a evita o posibilă amendă. Locul de parcare este utilizat cu acordul explicit al proprietarului, iar întocmirea notificării fără nicio prealabilă informare mi se pare nejustificată.

Vă mulțumesc anticipat pentru orice sfaturi sau orientări pe care le puteți oferi pentru a clarifica această situație.
Ultima modificare: Marți, 30 Ianuarie 2024
Patrickbauer, utilizator
Cel mai recent răspuns: rain4est , utilizator 17:10, 31 Ianuarie 2024
Prima dată studiați regulamentul de atribuire parcări de reședință și cazurile de pierdere automată a acestui drept. Ar trebui sa-l găsiți pe site-ul primăriei.
Pare o poveste din sectorul 3 . In aceasta situatie aveti o problema : regulamentul parcarilor in sectorul 3 permite utilizarea locului de parcare doar de catre titularul autorizatiei. Atlfel amenda, anulare autorizatie .
La fel si in sector 2

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie politia locala vladmaria04 vladmaria04 Buna seara! Am o nelamurire legata de un avertisment dat de politia locala pentru parcare auto pe trotuar. Am gasit in parbriz, dupa doua saptamani, fiind in ... (vezi toată discuția)
Loc de parcare subteran ocupat abuziv Silviu A. Silviu A. Buna ziua. Detin un loc de parcare subteran intr-un complex rezidential din sectorul 6. Detin toate actele necesare pentru a demonstra ca este proprietate ... (vezi toată discuția)