avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Este ilegal blocatorul din parcare la domiciliu din ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Este ilegal blocatorul din parcare la domiciliu din moment ce achit taxa de parcare anuala ...

Buna ziua, locuiesc in Brasov si doresc sa va intreb daca este ilegal blocatorul din parcare la domiciliu din moment ce achit taxa de parcare anuala (24/24) plus impozit pe terenul aferent, am fost instiintat ca trebuie demontat pe motiv ca este ilegal, eu cum pot atunci sa imi asigur locul de parcare pana revin la domiciliu, va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: pop_m , utilizator 13:55, 4 August 2025
Buna ziua

Locul de parcare este proprietate privata sau concesionat de la primarie?

Daca este concesionat de la primarie, trebuie sa respectati regulile concesiunii. Si da, instalarea de dispozitive de blocare se sanctioneaza cu amenda intre 1000-2000 lei si ridicarea respectivului dispozitiv. De asemenea se sanctioneaza blocarea locului de parcare prin alte mijloace cu amenda intre 1000-1500 lei

Vedeti art 35 din regulament: [ link extern ]

Aceste dispozitive reprezinta un pericol pentru ceilalti participanti la trafic. Daca va gasiti locul ocupat abuziv, sunati la politia locala.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ar trebui verificate hotărârile de consiliu local /regulamentele care reglementează situația parcărilor in localitatea dvs.Daca nu v au indicat solicitați temeiul legal
Ultima modificare: Vineri, 1 August 2025
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Blocatoarele au fost declarate ilegale acum cativa ani (s-a modificat regulamentul), deci va trebui sa demontati blocatorul.
Dumneavoastra, daca va gasiti locul ocupat, sunati la politia locala, si ei ar trebui sa se ocupe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu exista loc de parcare marcat , nu putem cumpara dar primesc somatie de parcare neregulamentara emanuela_ab emanuela_ab buna seara , am gasit eu aici in site ce fac daca primesc amenda pentru parcare pe loc platit , dar nu stiu ce pot face daca acest loc nu e marcat , fiind ... (vezi toată discuția)
Parcare de resedinta (la bloc) - cui ma adresez cand locul este ocupat abuziv sau masina e blocata in parcare? babirusa babirusa daca ai contract cu adp pentru un loc de pacare, este platit la timp si de multe ori gasesti locul de parcare ocupat de alta masina cum procedezi? este vreo ... (vezi toată discuția)
Loc de parcare lisandraa lisandraa buna ziua am o problema si va rog sa ma ajutati : in spatele blocului meu sunt locuri de parcare,am platit un an, apoi doi am mers asa fara plata iar acum o ... (vezi toată discuția)