avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Abateri de la programul stabilit în contractul meu de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Abateri de la programul stabilit în contractul meu de muncă

Salutare!

Lucrez (full time) la un BPO de 3 zile. Proiectul la care lucram a fost închis, și am fost transferat la un altul. Am primit un amendament la contract care menționează doar atât: "Program de lucru: Luni-Vineri (09:00-18:00), în acest interval, inegal."

Pe perioada trainingului pentru noul proiect, am fost forțați să lucrăm între 10:00-19:00, ceea ce este în afara programului stipulat în contract. După terminarea trainingului, managerul mi-a spus că sunt obligat să lucrez și în weekend-uri (în contract apare doar L-V), și în plus, săptămâna asta sunt obligat să lucrez 6 zile, pentru că are el nevoie.

Întrebările mele ar fi:

Ce mi-ar putea face dacă nu mă prezint la muncă sâmbătă și duminică? (I-am spus deja în scris de 3 ori că nu am cum)

Este cazul să contactez un avocat sau să mai aștept să văd cum evoluează lucrurile?

Se merită să fac o plângere la ITM, mă pot ajuta, sau ei dau doar amendă firmei?

Conversațiile în scris cu managerul le am în limba engleză (el nu vorbește româna), făcând o sesizare la ITM, oare trebuie să traduc autorizat discuțiile?

Mulțumesc anticipat! :D
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 04:52, 31 Ianuarie 2024
1. Nimeni nu poate fi obligat să muncească sau să nu muncească într-un anumit loc de muncă ori într-o anumită profesie, oricare ar fi acestea.

2. Nerespectarea prevederilor legale privind munca in zilele de repaus saptamanal poate fi sesizata ITM-ului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de lucru, zile libere consecutive și ore de noapte aba1011 aba1011 Bună seara din nou, Mă adresez la dvs cu o nouă problemă și înainte să discut cu angajatorul sau să fac vreo reclamație la ITM vreau să fiu sigur ... (vezi toată discuția)
Program de lucru inegal KiralyOtto KiralyOtto Recent, am avut o discutie (opinie) contradictorie cu managerul meu direct. Drept urmare, am fost mutata de la punctul de lucru la care am lucrat in 2 ... (vezi toată discuția)
Program de lucru ContSters279401 ContSters279401 Buna ziua, Programul de lucru este urmatorul: 1 saptamana - 10:00 - 16:00 1 saptamana - 16:00 22:00 1 weekend liber 1 weekend la lucru - 12 ore / zi ( ... (vezi toată discuția)