avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Program de lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Program de lucru

Buna ziua,

Programul de lucru este urmatorul:

1 saptamana - 10:00 - 16:00
1 saptamana - 16:00 22:00
1 weekend liber
1 weekend la lucru - 12 ore / zi ( sambata , duminica )

Iau un exemplu cate ore am lucrat in luna iunie 2013
3 weekenduri a cate 12 ore / zi ( sambata , duminica )
20 zile a cate 6 ore / zi
Total = 192 ore / luna

Mentionez ca formula de calcul a orelor / zi nu se calculeaza cu 8 ci cu 9.6 este legal asa ceva ? avand in vedere ca, contractul de munca este semnat cu 8 ore / zi?

Ziua de lucru se calculeaza cu 9.6, sunt luni in care am ore in minus conform acestei formule de calcul + ca weekendurile nu se calculeaza dublu ci cu 1.5/ zi si pentru ca am ore pe minus in diferite luni mi se ia din zilele de concediu.

Multumesc,

Ultima modificare: Joi, 13 Iunie 2013
ContSters279401, utilizator
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 17:46, 13 Iunie 2013
Puteti sesiza ITM-ul in legatura cu acest aspect.

Parerea mea este ca . c.i.m. este completat gresit . Este vorba despre un program de munca inegal.
Art.116 (2) C.mun. prevede ca, programul de lucru inegal poate funcţiona numai dacă este specificat expres în contractul individual de muncă.
Indiferent de modul de repartizare a timpului de lucru, trebuie sa se respecte repausul saptamanal. Asadar trebuie sa lucrati 5 zile si 2 zile sa aveti repaus saptamanal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de lucru, zile libere consecutive și ore de noapte aba1011 aba1011 Bună seara din nou, Mă adresez la dvs cu o nouă problemă și înainte să discut cu angajatorul sau să fac vreo reclamație la ITM vreau să fiu sigur ... (vezi toată discuția)
Program de lucru inegal rocriss rocriss Buna ziua, Am o situatie cu care nu m-am mai intalnit si nu stiu cum se procedeaza: O societate noua trebuie sa faca angajari. Oamenii vor lucra intr-un ... (vezi toată discuția)
Se poate cim - 3 zile pe saptamana - urgent cioc natalia cioc natalia Buna ziua! Care este forma legala a unui CIM de 3 zile/saptamana -vineri, sambata si duminica (sambata si duminica sa se lucreze 8 ore de zi si 8 ore de ... (vezi toată discuția)