avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proprietate

buna ziua.trebuie sa consolidez casa.sa schimb acoprisul.dar peste o parte din casa este streasina vecinului ceea ce ma impiedica in folosirea intregii suprafete de proprietate,nu pot face nimic pe acea suprafata ,nici macar sa schimb acoperisul .ce as putea face sa pot folosi toata suprafata proprietatii mele,daca exista posibilitate rapida,deja sunt la faza pud, cam cat m-ar costa sa demarez ceva in acest sens,si ce sanse am sa castig?el poate invoca uzucapiunea?el a cumparat casa in 1997,eu in 2002.
nu inteleg?
cum adica el are streasina si dvs acoperisul
casa mea este mai joasa cu aproximativ 50 ce cm,iar streasina lui este peste acoperisul casei mele, cele doua imobile au perete comun,nu pot schimba acoperisul pentru ca-i stric polistirenul pus peste marginea tablei.ma gandesc poate ar fi o solutie sa fac plangere la inspectia in constructie,nu are autorizartie,si sa-l dea jos ,asa nu as avea probleme,am amanat pentru ca nu-mi place sa fac rau,desi nu acelasi lucru pot spune despre el,ar fi solutia cea mai putin costisitoare pentru mine.
Ultima modificare: Joi, 4 Februarie 2010
vera58, utilizator
Daca nu exista PUD, cum naiba au eliberat aia certificatul de urbanism, imi e greu sa inteleg... ca in PUD trebuie sa se uite functionarul cand primeste o cerere de certificat de urbanism.
Cat despre solutie, daca plecati cu ideea gresita ca nu se poate negocia, cand prin instanta ambele parti aveti de pierdut, atunci incercati solutia cea mai lunga si dezavantajoasa, caci v-am dat-o si pe aceea. Cea legala.

Cat despre solutii tehnice va da proiectantul, caci din ce inteleg eu de la dv. va puteti folosi intreg acoperisul, nu vad exact de ce spuneti ca nu. Il puteti schimba fara acordul sau deranjarea vecinului, atata timp cat streasina lui e mai sus de a dv.
Cu ce anume il incomodati sau la ce anume va trebuie acord? Caci repet, asta se poate sti numai dupa ce se face proiectul, cum spuneam e prea devreme (chiar daca v-au eliberat CU inainte sa aiba PUD).
POate imi explicati de ce anume va trebuie acordul vecinului si la ce.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lntocmire puz s0r1n s0r1n pentru intocmirea unui PUZ este obligatori o suprafata de minim 10000 metrii. Este obligatoriu ca cei 10000 metrii sa fie lipiti sau pot sa fie si anumite ... (vezi toată discuția)
Probleme cu constructia unui supermarket langa casa mea georgeblaga georgeblaga Buna ziua, Am si eu o intrebare legata de modul in care se construieste un supermarket langa casa mea. In urma cu 2 saptamani o firma a inceput constructia ... (vezi toată discuția)
Casa curte indiviziune cozzmyn86 cozzmyn86 Buna ziua, Am cumparat o casa in Ploiesti aflata in indiviziune intrare(poarta) comuna. Am depus actele pentru a o btinr un certificat de urbanism pentru ... (vezi toată discuția)