avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Termenul de solutionare a unui dosar penal stabilit de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Termenul de solutionare a unui dosar penal stabilit de sectia penala a fost depasit

Ce se intampla cand se depaseste termenul de solutionare a unui dosar penal stabilit de sectia penala in urma unei plangeri de tergiversare dupa 1 an ? Am deschis un dosar penal de 1 an si jumatate si dupa 1 an am facut plangere de tergiversare, pentru ca dosarul era complet instrumentat, dar nu se da nici o solutie. Judecatorul de la sectia penala a dat termen de solutionare dosar de 4 luni de zile, care nu a fost respectat. Ce pot face in acest caz? O noua plangere este de prisos, se vede ca procurorii nu tin cont de aceste incheieri ale judecatoriei. Rog un sfat si eventuala colaborare. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 12:32, 2 Februarie 2024
Buna ziua, o noua contestatie privind durata procesului este singurul demers pe care il aveti la indemana. Nu exista santiune pentru nerespectarea termenului impus de instanta prin hotarare judecatoreasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tergiversarea procesului penal pana la prescriere cris_cris_cris cris_cris_cris Daca organele de cercetare penala si/sau procurorii au tergiversat solutionarea plangerii penale pana la prescrierea raspunderii penale, ce mai poate face ... (vezi toată discuția)
Termen stadiu de cercetare penala Narcisa_ Narcisa_ 1) De la data depunerii unei plangeri penale, organul de cercetare penala are un termen anumit pentru solutionare a cercetarii penale? In cat timp trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Plangere penala nesolutionata- procedura ? Narcisa_ Narcisa_ Buna seara, Doresc sa va impartasesc situatia prin care trec, in vederea unei solutii favorabile. Iata speta: Anul trecut, prin luna iulie, am depus o ... (vezi toată discuția)