avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probleme cu vecinii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probleme cu vecinii

as dori o solutie pentru urmatoarea problema: proprietarii apartamentului de deasupra mea au un caine. problema este ca ei isi scutura toate lucrurile pe balcon si imi umplu mie balconul de par de caine, chiar si in bucatarie am gasit par de caine. as vrea sa stiu carei institutii sa ma adresez pentru ca macar sa-i fac sa respecte regulile de bun simt
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 17:46, 17 Mai 2009
O plangere la politie pentru tulburarea folosintei locuintei. :D
corect.in timpul galagiei,dati telefon la sectia de politie de care apartine-ti si v-a veni un echipaj .eu am facut asa ceva de vreo 3 ori cu niste vecini cu 3 etaje mai sus de mine care de luni pana duminica o tineau in manele de vibra blocul.Politia a venit si le-a dat de 2 ori amenda de 2 mil,acum vreo 4 ani,pentru tulburarea linistii,apoi acestia au vandut apartamentul si s-au mutat.
Lipsa de educatie, reaua vointa, prostia si rautatea, toate separat sau laolalta, in masura in care deranjeaza alte persoane si polueaza vecinatatea fie prin zgomot fie raspandind praf, mizerie de orice natura, ar trebui penalizate prin legi. In Austria, Germania, etc., nici rufele nu se pun la uscat la vedere, nu se scutura nimic pe ferestre si se respecta linistea la toate orele. Masinile de tonaj circula ziua din respect pentru odihna locuitorilor. In Romania au voie sa circule exact invers, adica noaptea. In Romania, este permis sa se transforme trotuarele in bodegi (am si eu vis-a-vis), stau betivii noapte de noapte, vorbesc f. tare si cu expresii din cele mai urate, se usureaza pe la colturile blocurilor, si nimeni nu ii imprastie. Politia trece si nici nu ii baga in seama, de parca ar fi ceva firesc. Peste tot, in tara, cineva striga, claxoneaza, scutura pe fereastra, isi spanzura desuurile la vedere, scuipa pe jos oriunde s-ar afla, ... in puteam fi un popor civilizat, dar cu totii am invatat cate ceva de pe la tiganii care se inmultesc continuu. Ce au invatat ei de la noi? De ce tiganii invata cu greu sau de loc ceea ce vad la noi corect si bun, in schimb noi preluam rapid expresii, gesturi, etc. tiganesti! Este careva sa nu stie cel putin o injuratura? De la cine o stie, de la mama? Asadar ce facem daca nu exista nimic si nimeni sa ii invete pe cate unii regula bunului simt? La noi si sotia administratorului are 2 caini si scutura pe geam> ii poti adresa vreo plangere vis-a-vis de un comportament asemanator dar al altui vecin?
Nu am mai deschis un topic nou avand in vedere ca este tot o problema cu vecinii la care sper sa gasesc ajutor.
Se pare ca intr-un fel sau altul imi inund vecinii de sub mine - spun intr-un fel sau altul pt ca nu stiu care este cauza exacta. La mine in baie nu se lasa apa deschisa aiurea sa dea p-afara din chiuveta sau cada dar totusi femeia de sub mine sa prezinta fara ezitara la mine la usa anuntandu-ma ca iar sta cu ligheanu in mijlocul baii ca ii curge apa din tavan.
Intrebarea mea este: daca la mine in baie nu se observa nimic care ar putea sa provoace aceste inundatii zilnice, cine este obligat sa se ocupe de verificari si de eventualele reparatii, eu sau administratia blocului?

Va multumesc.

p.s. administratorul mi-a zis ca daca nu repar pana la sfarsitul saptamanii, imi opreste apa in baie - are voie sa faca asa ceva atata timp cat, inca o data, la mine in baie nu se observa nimic care ar putea sa provoace aceste inundatii?
Ultima modificare: Marți, 24 Octombrie 2006
scampan, utilizator
Poate chiar aveti o teava sparta...

Alte discuții în legătură

Vecini cu probleme eryurek eryurek Buna ziua, Vreau sa va impartasesc problema mea si in acelasi timp va rog sa ma sfatuiti ce ar trebui sa fac. Locuiesc intr-un apartament la etajul 2 de 3 ... (vezi toată discuția)
Vecini galagiosi sonia28 sonia28 Buna ziua, Am o problema in legatura cu vecinii care stau deasupra apartamentului nostru.Sunt chiriasi(din cate stiu fara contract legal) si de aproape 2 ani ... (vezi toată discuția)
Interzis cu caini Diana031993 Diana031993 Buna seara . In complexul in care stau eu , blocul in care locuiesc și incă un bloc de lângă noi , și-au schimbat azi administratorul. Langa bloc avem o ... (vezi toată discuția)