avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probleme cu vecinii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probleme cu vecinii

as dori o solutie pentru urmatoarea problema: proprietarii apartamentului de deasupra mea au un caine. problema este ca ei isi scutura toate lucrurile pe balcon si imi umplu mie balconul de par de caine, chiar si in bucatarie am gasit par de caine. as vrea sa stiu carei institutii sa ma adresez pentru ca macar sa-i fac sa respecte regulile de bun simt
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 17:46, 17 Mai 2009
Buna seara si...AJUTOR! Problema mea e de aceeasi natura, dar circumstantele sunt ceva mai diferite...M-am mutat de o luna in chirie intr-o garsoniera si dupa o saptamana de detentie linistita au aparut problemele: vecinii de deasupra mea, un cuplu de varstinici surzi. FOARTE surzi. Trecand peste faptul ca trebuie sa urle unul la altul ca sa se auda,dansii simt nevoia imperioasa ca sunetul televizorului sa fie dat aproape tot timpul la maxim. Astfel, fara sa vreau, ascult cu regularitate "observatorul","din dragoste", "duminica in familie", tot tacamul. Am informat-o pe doamna administrator, mi-a promis ca vorbeste cu dansii, nu a facut-o, in fine...Totul a atins apogeul in seara aceasta, cand aproape o puteam auzi si cum respira pe Alesandra Stoicescu. In consecinta, m-am dus la usa doamnei administrator si i-am spus ca daca nu face ceva eu chem politia. Dupa ce a batut (batut e putin spus;mai avea putin si darama usa cu totul) 10 minute la usa, a reusit sa-i faca pe batrani sa auda si sa ii deschida. Le-a spus sa le dea mai incet sonorul si asa mai departe...In timp ce astept sa vad care vor fi consecintele (pentru ca i-am auzind-prin pereti- spunand revoltati ca vor face scandal, ca daca ar fi fost trecut dupa 21 sau 22 aveam dreptul sa le spun sa faca linsite, dar era "numai" ora 19:30 ...etc etc), va rog sa-mi spuneti:
1. Care sunt exact "orele de liniste" si cat de multa galagie trebuie sa suport in afara acestor ore?
2.Ar trebui sa ii cer locatorului sa faca el plangere la asociatia de locatari, ulterior la politie, daca acestia nu se conformeaza, sau trebuie sa fac eu toate demersurile? Intreb pentru ca stiu ca locatorul/proprietarul trebuie sa asigure folosinta imobilului inchiriat contra tulburarii folosintei spatiului(intamplator sunt si studenta la Drept)...
Va multumesc mult pentru ajutor si astept raspunsul dumneavoastra
da, intr-adevar locatorul e cel care trebuie sa asigure folosinta linistita a locuintei si raspunde cand tulburarile provin din fapta proprie sau a unui tert care invoca n drept asupra locuintei. or in cazul dvs. nu exista o asemenea tulburare. Din oucntul de vedere al locatorului acesta si-a indeplinit obligatiile. Puteti insa sa vorbiti cu el si sa incerce si el sa faca ceva ca poate are mai mare succes.
Orele de liniste sunt intre 21/22-8.Dar, asta nu inseamna ca in rest poate fi un vacarm de nedescris cum inteleg ca suportati dvs.
ASa ca incercati sa vorbiti inca o data cu administratora si vedeti daca nu puteti rezolva ceva. apoi incercati sa vorbiti si cu alti vecini si impreuna sa mergeti la batranii aia sa-i faceti sa inteleaga ca e prea tare volumul TV. iar daca nici as nu merge, politia e singura solutie
Buna seara,

Suntem foarte multi victime ale unor vecini fara bun simt. Expun si eu problema mea: M-am mutat impreuna cu sotia mea intr-un apartament la parter, in urma cu 8 luni. Deasupra noastra locuieste o familie cu un copil de vreo 12 ani.
In fiecare dimineata pe la 6:30 cucoana isi monteaza pantofii cu toc si pana la 7 si ceva cand pleaca la servici, patruleaza prin casa de parca ar fi de straja. Masoara tot apartamentul din baie pana in bucatarie pe gresie si calca parca in ciuda. Se aude de parca ar bate cuie in podea. Fie ca vrem, fie ca nu, ne trezim si noi cand se incalta vita. Dupa ce pleaca animalul la munca, peste vreo ora incepe copilul sa tropaie prin casa, sa se joace cu mingea, sa se tranteasca pe jos, etc. Niste animale, ce sa mai....
Noroc ca in timpul zilei nu prea stau pe acasa.
Sambata sau duminica, la 7 dimineata cocoana da cu aspiratorul. Trebuie neaparat sa adaug ca are o trompeta de aspirator care face zgomot pana in strada. Da cu aspiratorul si pe gresie, asa ca adio somn.
Am incercat civilizat sa ne intelegem cu ea, dar nu a fost chip. Sotiei mele i-a intors spatele, iar mie mi-a trantit usa, tot ea deranjata de indrazneala mea.

Am facut reclamatie la administratie, dar dupa cum am simtit-o pe administratoare nu cred ca o sa faca ceva. Mi-a zis ca ii va face o instiintare in scris.
Ce ma sfatuiti sa fac in continuare? Sa fac plangere la politie? Sub ce forma? Ce sanse am?
Multumesc
cred ca intocmirea unui regulament de ordine interioara in asociatie e singura solutie
:((
asta implica si sa fie pus in aplicare. In cazul meu este clar ca administratoarea nu vrea sa isi complice viata

Alte discuții în legătură

Vecini cu probleme eryurek eryurek Buna ziua, Vreau sa va impartasesc problema mea si in acelasi timp va rog sa ma sfatuiti ce ar trebui sa fac. Locuiesc intr-un apartament la etajul 2 de 3 ... (vezi toată discuția)
Vecini galagiosi sonia28 sonia28 Buna ziua, Am o problema in legatura cu vecinii care stau deasupra apartamentului nostru.Sunt chiriasi(din cate stiu fara contract legal) si de aproape 2 ani ... (vezi toată discuția)
Interzis cu caini Diana031993 Diana031993 Buna seara . In complexul in care stau eu , blocul in care locuiesc și incă un bloc de lângă noi , și-au schimbat azi administratorul. Langa bloc avem o ... (vezi toată discuția)