avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare imobil de la o persoana de 90 de ani. Buna ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare imobil de la o persoana de 90 de ani. Buna ziua, acum ...

Cumparare imobil de la o persoana de 90 de ani.
Buna ziua, acum 3 luni am cumparat de la o batranica de 90 ani un apartament mobilat, dumneaei la cumparat mai scump, dar nu s-a putut obisnui, si a hotarat sa-l dea mai ieftin numai sa plece . L-am cumparat, la notar nu a fost nici o problema, pentru ca doamna de la care am cumparat era si este o persoana in deplinatatea facultatilor mintale. Acum dupa 3 luni, o nepoata a dumneaei m-a contactat si ma amenintă daca nu dau din bunuri(doamna vanzatoare nu a dorit sa ia bunurile, a vandut cu tot ce era) ma da in tribunal ca matusa ei nu putea sa vanda de una singura, ceea ce la notar nu a fost problema atunci. Intrebarea este, poate desface contractul de vanzare cumpărare in cazul asta? Au trecut 3 luni. Multumesc, va rog sa imi dati un raspuns!
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ignorați-o și n-o băgați în seamă. Dacă insistă cu șicanele, spuneți-i că-i faceți plăngere la poliție pentru hărțuire.
Ultima modificare: Joi, 1 Februarie 2024
Dapix, utilizator
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua!
De regulă, pentru persoane la o anumită vârstă, notarii cer acte medicale că persoana în vârstă este în deplinătatea facultăților mintale. Mă mir că nu v-a cerut notarul un asemenea act, chiar daca aparenta in ceea ce privește persoana de 90 de ani era că aceasta era în regula!
Pentru lipsa discernământului, da, se poate obține o anulare a contractului dvs.,dar apreciez că după decesul persoanei bătrâne, nu acum!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa spunem ca se anuleaza, dar banii dați pe acest imobil ar trebui sa mi se restituie de către persoana care cere anularea, asa e? Mulțumesc!

Ultima modificare: Joi, 1 Februarie 2024
Manuela Rășină, administrator
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stați liniștită că nu așa de simplu se poate anula un contract de V/C, pentru care s-a plătit prețul convenit între părți. De cerut poate să ceară, dar asta nu înseamnă că se și admite o cerere netemeinică și fără probe certe.
Ultima modificare: Joi, 1 Februarie 2024
Dapix, utilizator
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
În realitate, nu exista o regula sa se ceara certificat doar ca vanzatorul e în vârstă, daca notarul are dubii în privința discernământului, il trimite la iml, altfel, nu. Nu veti avea probleme .
Eu i-as zice și batranei ca să aibă grija, poate sa nu ii lase niciun ban sau imobil.
Scrie în act ca se vinde mobilata, da? Daca nu, aveti o problema.

Alte discuții în legătură

Contract vanzare-cumparare imobil cu un batran katalanu katalanu Salutare, Am gasit un apartament de vanzare al carui singur proprietar este o batrana in varsta de 80 de ani. Notarul mi-a spus ca ar fi bine ca la ... (vezi toată discuția)
Drepturile asupra unui testament in care sunt implicati si alti membrii ai familiei ContSters215993 ContSters215993 Problema mea este urmatoarea: am grija de o batranica a carui sot a murit in urma cu 15 ani. Aceasta doreste ca dupa moartea dumneaei apartamentul sa-mi revina ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare anulat daca ... Nestiutorul1 Nestiutorul1 Sper ca am postat in zona in care trebuie, daca nu, rog un moderator sa mute subiectul. Bunicul meu de vreo doi ani prezinta probleme psihice. Nu are nici ... (vezi toată discuția)