avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare imobil de la o persoana de 90 de ani. Buna ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare imobil de la o persoana de 90 de ani. Buna ziua, acum ...

Cumparare imobil de la o persoana de 90 de ani.
Buna ziua, acum 3 luni am cumparat de la o batranica de 90 ani un apartament mobilat, dumneaei la cumparat mai scump, dar nu s-a putut obisnui, si a hotarat sa-l dea mai ieftin numai sa plece . L-am cumparat, la notar nu a fost nici o problema, pentru ca doamna de la care am cumparat era si este o persoana in deplinatatea facultatilor mintale. Acum dupa 3 luni, o nepoata a dumneaei m-a contactat si ma amenintă daca nu dau din bunuri(doamna vanzatoare nu a dorit sa ia bunurile, a vandut cu tot ce era) ma da in tribunal ca matusa ei nu putea sa vanda de una singura, ceea ce la notar nu a fost problema atunci. Intrebarea este, poate desface contractul de vanzare cumpărare in cazul asta? Au trecut 3 luni. Multumesc, va rog sa imi dati un raspuns!
Mulțumesc tuturor pentru răspunsuri, m-am mai liniștit un pic.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Într-adevăr, acum bătrâna, ci nu nepoata ar putea cere lucrurile respective din casa sa ii fie înapoiate, atâta timp cât ele nu au fost trecute în actul de vanzare-cumparare.

După decesul bătrânei, chiar și nepoata, daca este moștenitorul acesteia, poate cere înapoierea lucrurilor din casa, într-un anumit termen,3 ani, aceste lucruri nefiind trecute în contract.

Gabi95 a scris:

Am uitat să precizez, daca lucrurile lăsate nu au fost trecute in contract, poate cere acum după trei luni că le vrea să i le dau?

Ultima modificare: Vineri, 2 Februarie 2024
Madalina Mihaela I. Moceanu, Avocat
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
off-topic:
daca un om normal nu reușește sa recunoască un alt om normal, vom ajunge într-adevăr sa fim conduși de roboti. unii dintre ei fiind legiuitori. deja drepturile unora se transforma incet incet in obligatiile celorlalti
Madalina Mihaela I. Moceanu a scris:
Chiar daca este aparent "verde", un om la 90 de ani are inerent niste afecțiuni care îi afectează capacitatea de înțelegere a lucrurilor, tocmai de aceea și notarii și părțile este bine să își ia măsurile de precauție necesare, legiuitorul vorbește de asistarea unui bătrân la încheierea unor acte translative de proprietate,
Ultima modificare: Vineri, 2 Februarie 2024
adriandimitriu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile asupra unui testament in care sunt implicati si alti membrii ai familiei ContSters215993 ContSters215993 Problema mea este urmatoarea: am grija de o batranica a carui sot a murit in urma cu 15 ani. Aceasta doreste ca dupa moartea dumneaei apartamentul sa-mi revina ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare imobil cu un batran katalanu katalanu Salutare, Am gasit un apartament de vanzare al carui singur proprietar este o batrana in varsta de 80 de ani. Notarul mi-a spus ca ar fi bine ca la ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare anulat daca ... Nestiutorul1 Nestiutorul1 Sper ca am postat in zona in care trebuie, daca nu, rog un moderator sa mute subiectul. Bunicul meu de vreo doi ani prezinta probleme psihice. Nu are nici ... (vezi toată discuția)