avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua! Am următoarea speță: În cursul anului ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua! Am următoarea speță: În cursul anului 2020, m-am ...

Bună ziua! Am următoarea speță:
În cursul anului 2020, m-am mutat împreună cu soțul meu. Înainte de căsătorie, părinții mei i-au vândut acestuia apartamentul lor lui(din anumite motive mai complexe și irelenvante), ap. luat prin credit bancar, eu fiindu-i coplatitor. Ulterior, suma primita de ai mei din partea băncii, adică 49.000€ au fost transferați în contul meu bancar din care am achiziționat un teren în valoare de 34.000€ și i-am transferat lui suma de 8.000€ pentru a-și plăti unele datorii. De asemenea, suma rămasă de 7.000€ care era pe cardul ținut acasă, mi l-a sustras și a tot scos bani fizic de la ATM, fără știrea mea, lucru ce l-am aflat târziu. Totodată, banii de nuntă, adică suma de 22.000€(partea mea) a fost sustrasă și aceasta din casă fără știrea mea. După ce am aflat lucrurile acestea, mi-a recunoscut verbal ca toți banii au fost stricați și distruși la jocurile de noroc și, de asemenea, am văzut tranzacțiile de pe cardul acestuia(prin aplicația de pe telefon) ca erau băgate sume mari de bani la jocurile de noroc. A trecut ceva timp, am încercat să-l ajut cu această dependență și să trec peste și am scos diferite credite(în valoare de 13.000€) pentru a-și platii din datorii și să fie bine.
Azi am ajuns la divorț pentru ca această dependență nu a trecut, iar acesta pe lângă faptul ca nu dorește să îmi înapoieze datoriile(banii de nuntă, banii furați de pe card și creditele scoase pt el în valoare de 50.000 în total) nu dorește nici să treacă apartamentul pe mine și să preiau eu ratele. În concluzie, aș rămâne cu nimic (în afară de terenul cumpărat din banii părinților) și cu datorii o grămadă…din cauza unui om fără bun simț…
Oare dacă aș ataca în instanță, aș avea ceva de câștigat sau nu?… pentru ca nu pot dovedi fizic ca banii de pe card au fost sustrași de el pentru ca camerele de supraveghere nu mai sunt, iar despre banii de nuntă la fel….
Am încercat și amiabil cu el, i-am spus ca nu îmi trebuie niciun leu, doar să trec apartamentul și ratele pe mine însă nu dorește ….
Mai menționez ca singurii bani cu care el a contribuit în căsnicia asta sunt partea lui de bani de nuntă în valoare de 19.000(bani distruși de el) și 10.000€, bani pe care părinții lui i-au dat să mai achităm din creditul ipotecar, însă sunt dispusă să îi dau acești bani înapoi, dar nu am cu cine….
Ultima modificare: Vineri, 2 Februarie 2024
Bodand, utilizator
Cel mai recent răspuns: Avocat Neagu Elena , Avocat 16:24, 2 Februarie 2024
Atunci divortatati amiabil sau prin instanta si faceti partajul tot prin instanta.
Acolo cereti sa preluati fizic apartamentul, sa i platiti sulta cuvenita si sa preluati si restul de credit ( discutati cu un avocat restul detaliilor...).
În cadrul procesului de divort nu se soluționează și problema partajului.
Împărțirea bunurilor dar și a datoriilor din timpul căsătoriei se face intr-un proces distinct de divorț, adică ntr-un proces de partaj, în care se vor administra o mulțime de probe pentru a a câștiga drepturile cuvenite.
Sunt încurcate transferurile dvs astfel încât nimeni nu poate acorda, pe un forum, atenția cuvenita astfel încât sa primiți un răspuns cât mai fidel realității în care va aflati.
Dacă nu aveți deja avocat pentru divort, atunci contactați acum unul. Dacă aveți și nu v-a lămurit răspunsul acestuia atunci mai mergeți și la altul, cu toate actele necesare.
Dacă încă nu a fost deschis procesul de divort si nu sunt deja stabilitate capetele de cerere, eu v-as sfătui sa solicitati divortul din culpa lui exclusiva și cu obligarea la daune morale astfel încât sa fiți sigura ca va puteti recupera și aici o parte din banii de nunta și alte economii jucate si pierdute la pariuri.
Dar acum depinde ce v-a sfătuit avocatul dvs și ce a transmis deja la instanta prin formularea cererii de divorț.
Ultima modificare: Vineri, 2 Februarie 2024
Avocat Neagu Elena, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartire bunuri divort oana205 oana205 Buna ziua, Cum se poate face partajul in cazul sot inselat dupa 1 an de casatorie, in conditiile in care sotia avea salariu dublu fata de sot, ii indeplinea ... (vezi toată discuția)
Impartire bani divort cristina_2013 cristina_2013 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez pt ca sotul sa nu-mi ia banii la divort. Situatia este urmatoarea: - salariul meu este cel putin dublu fata ... (vezi toată discuția)
Art. 281 cpc daneoana daneoana va rog sa ma ajutati intr-o problema si anume: in urma procesului de partaj mi s-a acordat un bun de care nu dispun si anume un \"dar de nunta\" care s-a ... (vezi toată discuția)