avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Eu vând jucăriile și hainele copilului in principal ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Eu vând jucăriile și hainele copilului in principal după ce nu le mai folosește.

Bună ziua! Va rog frumos sa ma ajutați și pe mine cu un răspuns.
Eu vând jucăriile și hainele copilului in principal după ce nu le mai folosește. Am citit ca dacă vând mai mult de una intr-un an se considera comerț asa ca mi-am făcut pfa sa pot declara "venitul " în declarația unică .
Întrebarea mea este: un joc lego sau o haina Zara cumpărate cu bon fiscal cum pot fi înregistrate ca și cheltuiala pe pfa? Le cumpăr acum spre exemplu și le vând peste 3 luni sau un an depinde cât le folosește dar toate sunt bunuri personale
Și o alta problema. Eu cumpăr un joc lego cu 500 lei sa spunem și îl vând la un moment dat cu 100 deci practic înregistrez un venit nicidecum un PROFIT va mulțumesc frumos!

Ultima modificare: Vineri, 2 Februarie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Lexy Mika , utilizator 18:52, 6 Februarie 2024
Buna ziua,
Ce coduri CAEN are PFA-ul?
Pentru vanzarea ocazionala de obiecte din patrimoniul personal nu ar trebui infiintat PFA.
Ultima modificare: Luni, 5 Februarie 2024
elenazan, utilizator
Cod caen 4791
Daca realizati venituri doar din vanzarea obiectelor din patrimoniul personal ar fi trebuit sa depuneti declaratia unica cu veniturile incasate si plateati 10% impozit.
Va complicati cu pfa-ul, codul CAEN ales presupune vanzarea online cu amanuntul, cumperi pe pfa si vinzi mai departe acelasi produs cu adaos comercial.
Ar trebui sa aveti cont bancar pe pfa, sa tineti jurnalul de incasari si plati, evidenta stocurilor dar mai ales nu trebuie confundat patrimoniul pfa-ului cu cel personal.

Mulțumesc frumos pentru răspuns!
Da vând obiecte doar din patrimoniul personal dar din păcate n-am putut declara aceste venituri în declarația unica. Am sunat la anaf și ei mi-au spus sa-mi fac acest pfa. Mai departe mi se pare aiurea. Dacă am venituri am și cheltuieli ori la cheltuielile cu marfa nu știu ce sa înregistrez. Sa iau factura când cumpăr ceva de la lego ? Sau Zara?
In declaratia unica nu le-ati putut declara la venituri din alte surse?

Alte discuții în legătură

Srl achizitie auto de la persoana fizica andrei.toia andrei.toia Buna ziua, sunt SRL si as dori sa achizitionez o masina second-hand de la o persoana fizica, cum trebuie sa procedez? Multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Declaratie unica si batai de cap Madelines22 Madelines22 Buna seara! Va rog sa ma ajutati in problematica depunerii si completarii declaratiei unice. Colaborez cu o contabila care mi-a gresit de 5 ori declaratia, ... (vezi toată discuția)
Obligatii anaf si cass persoana fara venituri silviamar silviamar Buna ziua, am urmatoarea situatie. Incepand cu august 2018, din motive personale nu mai sunt angajata, iar in 2018 am inchis si PFA-ul pe care il aveam din ... (vezi toată discuția)