avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Adăugare proprietar- imobil, drepturi 50-50%, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Adăugare proprietar- imobil, drepturi 50-50%, necasatoriti

Bună ziua,

Va rog sa ma ajutați cu câteva lămuriri/sfaturi la următoarea situatie:
Am achiziționat un apartament prin programul "Pima Casa" împreună cu iubitul meu. El este singurul proprietar în acte, iar eu am ajutat cu partea de avans pentru apartament+diverse bunuri achiziționate în casa (avans pentru care ulterior am intocmit la notar un contract in care el se angajeaza sa-mi restitue acea suma).
1. Ne interesează ca aceasta casa sa ne aibă proprietari pe amândoi, 50-50%.
Anul acesta apartamentul împlinește 5 ani, iar contractul întocmit la notar pentru restituirea sumei date de mine pentru avans, își are termenul la începutul anului viitor.

În prezent suntem necăsătoriți.

2. As vrea sa știu dacă exista o modalitate prin care amandoi sa avem drepturi egale asupra casei (sa renuntam la acest contract notarial), bineînțeles ratele ramase sa fie plătite 50-50%.

Multumesc

Bună seara ! La un notar întocmiți un act prin care partenerul voastră vă vinde 1/2 din imobil și vă obligați să achitați restul ratelor împreună.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, mă confrunt cu o situație destul de delicată. ... ADMIN2020 ADMIN2020 Bună ziua, mă confrunt cu o situație destul de delicată. Iubitul meu vrea să își achiziționeze un apartament printr-un credit imobiliar, are avans ... (vezi toată discuția)
Vreau sa cumpar cealalta cota a apartamentului pe care il detin cu partenera mea Varunfildes Varunfildes Pot cumpara cota parte 1/2 a apartamentului pe care il detin impreuna cu partenera, fara sa afecteze creditul bancar? Initial l-am luat impreuna, impartind la ... (vezi toată discuția)
Prima casa pe numele parintilor dellcomputer dellcomputer Buna ziua, Cu o scurta intrebare va deranjez, sper ca am postat in sectiunea corecta. Pe scurt acum; Eu, impreuna cu prietena mea, amandoi studenti din ... (vezi toată discuția)