avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1196 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Solicitare cadastru zonă rezidențială a unui ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Solicitare cadastru zonă rezidențială a unui dezvoltator

Bună ziua,
Dezvoltatorul unei zone rezidențiale unde am cumpărat un apartament susține, după cca 6 ani, că o parte din acea zonă era a unui alt proprietar care intenționează să construiască un bloc aproape lipit de cel în care locuiesc. Până acum acolo era o parcare terană.

Pot solicita cadastrul pentru întreaga zonă respectivă pentru a verifica dacă e adevărat sau dezvoltatorul a vândut acum acea parcare celuilalt dezvoltator?

Mulțumesc
Ultima modificare: Duminică, 4 Februarie 2024
nic01ae, utilizator
Cel mai recent răspuns: nic01ae , utilizator 23:23, 7 Februarie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu cadastru, dvs. vă trebuie un extras de carte funciară
[ link extern ] /
Solicitați un astfel de extras, contra cost.

Mulțumesc!
Vad aici cel putin doua probleme:
1. Mergeti la cadastru, solicitati un extras de carte funciara de informare - costa ceva 20-50 lei si aflati. Puteti discuta aspectul acesta si acolo, daca gasiti pe cineva amabil sa va ajute.
2. Depinde ce este prevazut in contractul de vanzare cumparare. Daca dezvoltatorul v-a indus in eroare, poate puteti sa demonstrati acest lucru... Uniti-va toti vecinii si poate este mai usor. S-ar putea sa fie nevoie de ajutorul unui avocat.
Pe de alta parte, construirea unui bloc foarte apraope de al dvs. nu este in regula. Trebuie respectate niste reguli si in Romania. Iarasi avocatul va poate ajuta.
Succes!
Ultima modificare: Luni, 5 Februarie 2024
Adam Grecu, utilizator
Mulțumesc pentru sfaturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. locuiesc la parter si dezvoltatorul imobiliar de la ... micoriza2000 micoriza2000 Buna ziua. Locuiesc la parter si dezvoltatorul imobiliar de la care am cumparat apartamentul acum 5 ani, vinde locul de parcare lipite de fereastra mea ... (vezi toată discuția)
Nerespectare contract v-c in legatura cu locuri de parcare hadrian2013 hadrian2013 Buna ziua, In disperare de cauza apelez la acest forum si userii de aici poate imi puteti da vreun sfat/ajutor! Incerc sa sintetizez insa sa spun cam tot ce ... (vezi toată discuția)
Drumul de acces în complex rezidential Aurora Dragomirescu Aurora Dragomirescu Am cumpărat un apartament și o parcare subterana într-un complex rezidențial. În actele de vânzare sunt trecute cota parte din drumul de acces. și din ... (vezi toată discuția)