avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu de proprietate pe alt nume! In incercarea de a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu de proprietate pe alt nume! In incercarea de a deschide ...

Titlu de proprietate pe alt nume!
In incercarea de a deschide succesiunea de pe urma bunicului, am aflat ca pe terenul unde este casa acestuia este un titlu de proprietate pe alt nume.
Vecinii spun ca bunicul ar fi facut un schimb de terenuri, fara acte, in 1963.
Casa este ridicata in 1965 si bunicul a locuit acolo pana la momentul decesului, in 2014.
Pot obtine un document care sa ateste calitatea de prorpietar a bunicului meu?
La taxe este trecut terenul dar si casa. S-au platit impozite de peste 30 de ani.
Multumesc!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună seara ! Aveți posibilitatea să obtineți un titlu de proprietate prin invocarea în instantă a uzucapiunii de 30 ani..Noul Cod Civil a intrat în vigoare la data de 1 octombrie 2011 și orice posesie începută înainte de această dată se supune reglementărilor Vechiului Cod Civil. Potrivit acestuia ,este necesar doar ca posesia să fie utilă ( să fie continuă, netulburată, publică și lipsită de vicii, precum violența) și să fie îndeplinit termenul de 30 de ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avem o casa la care nu avem titlu teodor74 teodor74 bunica are o casa pentru care nu are titlu de proprietate,Mama are titlu de proprietate in care scrie teren si constructii Bunica nu a știut ca trebue ... (vezi toată discuția)
Achizitie teren din jurul casei - uzucapiune posibila? catalinn008 catalinn008 buna ziua, am nevoie de un sfat. bunicii sotiei locuiesc intr-o casa de peste 20 de ani. In jurul anilor 2000 au cumparat casa de la primarie, insa nu si ... (vezi toată discuția)
Fond funciar dan944 dan944 Exista o lege ca daca ai intrat in posesia unui teren chiar si fradulos dupa un anumit timp de folosinta devii propietar de drept? Se pare ca nu stie nimeni (vezi toată discuția)