avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 312 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! Unui angajat din Ucraina, angajat in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! Unui angajat din Ucraina, angajat in aprilie 2022 ...

Buna ziua!
Unui angajat din Ucraina, angajat in aprilie 2022 pe baza permisului de sedere pentru protectie temporara si in baza ordonantei 20/07 martie 2022, i se va putea prelungi contractul de munca, avand in vedere ca in ordonanta mentionata perioada de angajare este limitata la 24 de luni?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:22, 5 Februarie 2024
Încadrarea în muncă a cetățenilor ucraineni, care provin din zona de conflict armat din Ucraina, care nu dețin documente care să probeze calificarea profesională sau experiența în activitate necesare ocupării unui loc de muncă, se poate realiza, pentru o perioadă de 12 luni cu posibilitatea de prelungire cu perioade de 6 luni, pentru maximum un an, în baza declarației pe propria răspundere a acestora că îndeplinesc condițiile de calificare profesională și experiență în activitate necesare ocupării locului de muncă pe care urmează să fie încadrați și nu au antecedente penale care să fie incompatibile cu activitatea pe care o desfășoară sau urmează să o desfășoare pe teritoriul României.

Prin urmare, i se poate prelungi pana in aprilie 2024.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajarea cetatenilor ucraineni fara aviz de angajare se poate ... Oana.Musceleanu Oana.Musceleanu Angajarea cetatenilor ucraineni fara aviz de angajare se poare realiza pe o perioada de 9 luni conform OG 25/2014 sau pe 12 luni conform OUG ... (vezi toată discuția)
Vreau sa angajez un cetatean german inserv inserv Am nevoie de un specialist si am gasit un cetatean german care vrea sa vina sa lucreze la firma mea.Pot sa-l angajez sau am nevoie de aprobarea celor de la ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa ma angajez in campul muncii in romania, daca nu sunt cetatean roman tomasvetlana tomasvetlana Care sunt conditiile, actele necesare pentru angajarea in cimpul muncii in Romania, daca nu sunt cetatean roman. (vezi toată discuția)