avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... As dori raspuns la urmatoarea intrebare: OUG nr. ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

As dori raspuns la urmatoarea intrebare: OUG nr. 163/2020 actualizat ...

As dori raspuns la urmatoarea intrebare:
OUG nr. 163/2020 actualizat pe 2024 permite completarea vechimii de munca in vederea obtinerii de pensie pentru limita de varsta prin incheierea unui contract de asigurari sociale. Art. 1 din aceasta OUG cere ca persoana care incheie un astfel de contract "...nu a realizat stagiu de cotizare sau stagiu asimilat stagiului de cotizare în sistemul public de pensii sau într-un sistem de asigurări sociale neintegrat acestuia, în țară, în statele membre ale Uniunii Europene sau în alte state cu care România aplică instrumente juridice internaționale în domeniul securității sociale.". In conditiile in care lucrez cu contract de munca si platesc National Insurance in Marea Britanie, am dreptul sa inchei un astfel de contract?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:19, 7 Februarie 2024
Se refera numai la perioadele in care nu ati avut calitatea de asigurat in sistemul de pensii... chiar daca acum aveti aceasta calitate, legea va da dreptul pentru perioade de cel mult 6 ani anteriori lunii încheierii contractului de asigurare, sa incheiati un contract de asigurare dar numai pentru acele perioade in care nu s-a contribuit la sistemul public de pensii,
Multumesc pentru raspuns dar cred ca nu am fost suficient de clar: intrebarea este daca pot incheia acest contract de asigurari sociale pentru o perioada de timp in care nu am fost inregistrat in sistemul public de pensii din Romania dar am lucrat in Marea Britanie si am platit National Insurance.
Intrebati la Casa de pensii .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost militar, m.am transferat la mai, mi.am dat demisia si ... croberta croberta Am fost militar, m.am transferat la MAI, mi.am dat demisia si acum vreau sa ies la pensie. Poț cumpăra vechime în munca ? (vezi toată discuția)
Prevederile legii 163/03.08.2020 pentru modificarea art 65 al ... ariana1937 ariana1937 Prevederile Legii 163/03.08.2020 pentru modificarea art 65 al 5 din Legea 263/2010 se aplica in cazul unei pensii anticipate parțial? Mentionez că sunt ... (vezi toată discuția)
Tura de noapte, sector privat. vă rog sa ma ajutati cu cateva lamuriri. 1. timp ... lenasamic lenasamic Buna ziua, Vă rog sa ma ajutati cu cateva lamuriri. 1. Timp de 13 ani am lucrat tura de noapte, 2 saptamani/luna, la o companie in mediul privat. Vreau sa ... (vezi toată discuția)