avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1454 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum se poate face preluarea legala a parintilor in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum se poate face preluarea legala a parintilor in varsta in grija copilului ?

Buna ziua! Sunt singurul copil in familie si sunt plecat in strainatate. Parintii sunt batrani si au probleme de sanatate (unul dintre ei e confirmat cu degenerare cerebrala) si probleme mari cu alcoolul (care le afecteaza si memeoria) la amandoi parintii ramasi in tara. Cad in gradina si in casa, sunt singrui si au multe probleme de sanatate. As vrea sa bag pe cineva in casa cu contract sa aiba grija de ei, dar amandoi refuza. Cum pot sa ii iau in grija mea? Exista un proces legal oficial prin care pot sa demonstrez ca nu sunt capabili sa aiba grija de ei si sa am dreptul sa ii ajut ?
Cel mai recent răspuns: SCA IONESCU & NOVAC , Avocat 22:50, 7 Februarie 2024
Da, dacă nu au discernământ sau au discernământ parțial, din punct de vedere juridic exista posibilitatea instituirii tutelei. Prin aceasta procedura dvs va asumați responsabilitatea lor dpdv juridic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tutela adultului at2005 at2005 Buna ziua. Am cateva intrebari legate de tutela adultului. Avem un baiat cu handicap grav mental si este adult. Pentru ca nu are discernamant am facut tutela, ... (vezi toată discuția)
Mostenire laurentiu213 laurentiu213 Buna ziua. Va rog sa imi spuneti daca testamentul autentic poate fi atacat dupa moartea defunctului.Am o batrana care nu e ruda cu mine si a dorit sa imi lase ... (vezi toată discuția)
Bunicii vor sa-mi vanda casa si mi s-a cerut certif discernamant de la iml andrej andrej Buna ziua. Bunicii mei, din partea tatalui, au decis sa-mi lase mie casa (bineinteles contract vanzare-cumparare) iar notarul mi-a spus ca ar fi FOARTE ... (vezi toată discuția)