Buna ziua! Sunt singurul copil in familie si sunt plecat in strainatate. Parintii sunt batrani si au probleme de sanatate (unul dintre ei e confirmat cu degenerare cerebrala) si probleme mari cu alcoolul (care le afecteaza si memeoria) la amandoi parintii ramasi in tara. Cad in gradina si in casa, sunt singrui si au multe probleme de sanatate. As vrea sa bag pe cineva in casa cu contract sa aiba grija de ei, dar amandoi refuza. Cum pot sa ii iau in grija mea? Exista un proces legal oficial prin care pot sa demonstrez ca nu sunt capabili sa aiba grija de ei si sa am dreptul sa ii ajut ?
Da, dacă nu au discernământ sau au discernământ parțial, din punct de vedere juridic exista posibilitatea instituirii tutelei. Prin aceasta procedura dvs va asumați responsabilitatea lor dpdv juridic.
Tutela adultului
at2005
Buna ziua. Am cateva intrebari legate de tutela adultului. Avem un baiat cu handicap grav mental si este adult. Pentru ca nu are discernamant am facut tutela, ... (vezi toată discuția)
Mostenire
laurentiu213
Buna ziua. Va rog sa imi spuneti daca testamentul autentic poate fi atacat dupa moartea defunctului.Am o batrana care nu e ruda cu mine si a dorit sa imi lase ... (vezi toată discuția)