avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Avem 2 copii care nu mai vin la scoala dar primesc ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Avem 2 copii care nu mai vin la scoala dar primesc bursa de merit, ...

Avem 2 copii care nu mai vin la scoala dar primesc bursa de merit, exista vreo solutie sa nu le mai platim bursele?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 14:01, 12 Februarie 2024
Da, pentru absențe nemotivate si scăderea notei la purtare, elevii pot pierde dreptul de a primi burse școlare.

În anul școlar 2023 - 2024, BURSELE școlare, sunt condiționate de prezența la ore și media la purtare.

Citiți detalii în următorul link:
www.avocatnet.ro/articol_653...
Ultima modificare: Vineri, 9 Februarie 2024
Dapix, utilizator
Bursele de merit nu sunt condiționate de numărul de absențe...iar nota la purtare o pot scadea doar la sfârsitul anului. Întrebarea mea este daca legal pot în timpul anului școlar sa blochez plata bursei de merit unor elevi care nu frecventează deloc școala. .
Legea spune în felul următor, referitor la bursele de merit:

"Bursele de merit, acordate unui procent de 30% din elevii unei clase, nu mai sunt condiționate de obținerea unei medii minime, însă există niște criterii de pierdere a acestora. Astfel, elevii care nu promovează la toate disciplinele sau care nu obțin media 10 la purtare pierd dreptul de a mai primi această bursă, a cărei valoare este de 450 de lei."

Dacă nu frecventează școala, e clar și se înțelege că nu promovează la nici o materie, și legea pe care v-am citat-o mai sus, îi penalizează prin suspendarea bursei de merit, pentru nepromovarea la unele materii, sau la toate..
Ultima modificare: Luni, 12 Februarie 2024
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Burse de merit ValeriaCs ValeriaCs Buna ziua, Copilul meu este in clasa a doua. Va rog sa imi spuneti daca pentru acordarea bursei de merit se iau in considerare rezultatele la ... (vezi toată discuția)
Bursa sociala situatie ..... victorp victorp Situatia economica a familiei ma indreptateste si imi permite sa solicit bursa sociala . Intrebarile mele sunt : - am doi copii la doua scoli diferite ... (vezi toată discuția)
Bursele de merit ptr anul scolar 2022-2023 sunt calculate la ... Raluca Vasilescu Raluca Vasilescu Bursele de merit ptr anul scolar 2022-2023 sunt calculate la nivelul fiecarei clase primii 30 % conform metodologiei publicate. Copiii transferati ptr anul ... (vezi toată discuția)