avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit RISC FISCAL IMPOZIT PROFIT
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

RISC FISCAL IMPOZIT PROFIT

Buna ziua. Am primit urmatoarea notificare de la ANAF. "Riscuri tiscale (descriere pe scurt)
1. Din analiza situatiilor financiare depuse pentru anul 2022 de catre contribuabilii arondati fiscal la A.J.F.P. Satu Mare, a rezultat ca marja profitului pentru codul CAEN 4120“Lucrari de constructii a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale”este de 15,28% In anul 2022 la societatea d-voastra marja profitului este de 3.86% , sub media codului CAEN 4120., rezultand un impozit profit suplimentar de 73.600 lei.
Intrebarea este : unde este reglementata marja de profit pt fiecare cod CAEN? Eu am pus aceasta intrebare inspectorilor dar nici ei nu stiu ! Asa au primit de la cei ce calculeaza riscul. Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 11 Februarie 2024
marianamoldovan26, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 09:41, 6 Martie 2024
In Ordin 2017/2022 dat in aplicarea CPFiscala Art. 7. - Rolul activ şi alte reguli de conduită pentru organul fiscal:

Subcriteriile de risc fiscal, dezvoltate pe baza criteriilor generale de risc fiscal, sunt următoarele:

c) pentru criteriul cu privire la nivelul de declarare:
4. subcriteriul privind reducerea profitabilităţii;

Adica posibil sa fie redus impozitul pe profit din cauza reducerea profitabilităţii. Desi poate la d-voastra asa este marja, in fond media e calculata tocmai pt ca exista marje mici si marje mai mari.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Martie 2024
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobanda imprumut Mari Baleti Mari Baleti Buna ziua, Va prezint urmatoarea situatie: O societate comerciala \"A\", care are cod CAEN 4120- Lucrari de contructii a cladirilor rezidentiale si ... (vezi toată discuția)
Calcul contributie pentru accidente de munca si boli profesionale Dita88 Dita88 As avea nevoie de un raspuns va rog..In situatia in care o S.C. are obiect principal de activitate transporturi rutiere de marfuri 4941 cod CAEN iar obiecte ... (vezi toată discuția)
Cod caen mariamaria1 mariamaria1 care este codul caen pentru inslatii solare si eoliene.?la ce cod se incadreaza? iar pentru constructii civile si industriale la care cod se incadreaza? (vezi toată discuția)