avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! Pe durata derularii unui proces (care a ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! Pe durata derularii unui proces (care a durat mai ...

Buna ziua!
Pe durata derularii unui proces (care a durat mai mult de 2 ani) pentru stabilirea gradului 3 de invaliditate, angajatul avand acest grad de invaliditate la inceputul procesului (dar la revizie i s-a adat o decizie in care i se ia acest grad )cat timp trebuie sa lucreze acesta pe durata procesului? unde este scris cat trebuie sa lucreze?...procesul putand sa se incheie in defavoarea acestuia....trebuie sa existe o exceptie scrisa undeva...(??)

In cazul in care a lucrat partial -timp de 1 an din acesti doi ani - cu o durata de 6 ore de lucru pe zi (nu doar 4) este obligat sa restituie pensia (intreaga?) acordata retroactiv prin hotarare judecatoreasca ?
sau doar cea aferenta depasirii cu 2 ore a programului acceptat de 4 ore? Va rog sa ma ajutati cu trimiteri la lege, la normele de aplicare a legii sau la alte decizii judecatoresti date in cirmumstante identice.
Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: Manuela Anton , utilizator 13:19, 14 Februarie 2024
Bună ziua! Nu a avut loc încadrare în grad de handicap ci de invaliditate 3. Aceasta, în urma expertizarii angajatului de către INEMRCM și a raportului de expertiza emis de către acest Institut, prin care s-a stabilit gradul 3 de invaliditate. Acest raport a fost parte integranta din hotărârea judecătoreasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de boala horeaalexandru horeaalexandru Buna ziua, Am inteles ca au iesit niste norme noi privind pensia de boala. As dori sa va intreb daca o persoana cu o pensie de boala de gr. 3 se poate angaja ... (vezi toată discuția)
Pensie de boala nicolauconstanta nicolauconstanta Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca am pensie de boala gr 2,pot lucra 4 ore pe zi ? Va multumesc (vezi toată discuția)
Se poate cumula pensia de invaliditate cu salariul? monik monik buna ziua. se poate cumula pensia in urma pensionarii pe caz de boala cu salariul? stiu ca pensionarii pe caz de boala pot lucra max 4 ore/zi cu carte de ... (vezi toată discuția)