avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Apartament cumparat pe PFA, domeniul IT (cod CAEN 6202)
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Apartament cumparat pe PFA, domeniul IT (cod CAEN 6202)

Buna ziua! Am un PFA, domeniul IT (cod CAEN 6202), platitor de TVA, si doresc sa cumpar un apartament, in care sa-mi mut sediul social. As vrea sa-l cumpar pe PFA, sa scap pentru moment de plata TVA-ului (peste 30.000 de euro). Si din cate stiu, as putea sa trec si dobanda la credit pe cheltuieli (?). Ce ma sfatuiti? Exista vreun risc? Ce avantaje si dezavantaje ar mai fi (in afara faptului ca dobanda la credit este mai mare si perioada de creditare mai mica)? Va multumesc mult!
Ultima modificare: Marți, 13 Februarie 2024
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Pfa norma de venit sau sistem real? MiriamS MiriamS Salutare, Doresc sa creez un PFA si nu stiu care ar fi mai ok, norma de venit sau sistem real tinand cont ca incasarile pe an sunt cam de 90 de mi de euro, ... (vezi toată discuția)
Pfa pe codul caen 6202 la norma de venit - intrebari cu noile schimbari danyboy danyboy Buna ziua, Am si eu cateva intrebari legate de un PFA pe codul CAEN 6202 la norma de venit: 1. Mai exista norma de venit pentru IT (creare the software ... (vezi toată discuția)
Sediu social cu sau fără activitate pfa consultanta it Ionut1812 Ionut1812 Doresc sa îmi deschid un Pfa de consultanta în IT pe codul caen 6202 cu sediul social declarat la mine acasă. Eu voi lucra de obicei remote, de acasă, și ... (vezi toată discuția)