Ma intereseaza angajarea unui avocat pentru o actiune in justitie impotriva unei asociatii de proprietari. Este vorba de mama mea in varsta de 84 de ani, care are probleme cu asociatia. Am avut o avocata care m=a lasat balta dupa 5 luni, zeci de telefoane si a retinut jumatate din onorariu. Alta avocata mi-a cerut imputernicire notariala sau ordin de restrictie judecatoresc, iar alta m-a insultat si m-a amenintat la telefon.
Avocati se cauta si se gasesc prin recomandari, prin experientele altor cunostinte ale dvs, relatia dintre avocat si parte fiind una guvernata de incredere si bun simt reciproc. Cautati in anturajul dvs larg, persoane care au mai colaborat cu aavocati.
Ca o parere personala, daca deja ati contactat 3 avocati si nu ati ajuns la o asistare/reprezentare, inseamna ca este o problema.
Problema exista la nivelul meseriei de avocat. Fiecare intelege deontologia profesionala prin prisma intereselor personale de moment. Am sperat sa gasesc un avocat pe acest forum. In Bucuresti sunt mii de avocati, pe care sa-l aleg pe c el din dreapta sau cel din stanga!!!
Poate nu m-am exprimat foarte clar in mesajul anterior. Spuneam ca, problema nu este ca doar dvs trebuie sa alegeti, este o alegere reciproca, adica nu este doar o simpla chestiune de bani si onorariu, mai este si o chestiune de stres si de compatibilitate cu cealalta parte contractuala.
Am incercat prin cunostiintele personale, dar daca am apelat la o avocata cu care am mai colaborat acum 7 ani, raspunsul a fost ca se ocupa de dosare penale, dar se angajeaza in problema mea doar daca obtin ordin de tutela pentru mama - motivul este varsta inaintata a mamei. Deci cine are 80+ nu are dreptul la avocat sau a fost un mod elegant de refuz. Cate cunostiinte avocati trebuie sa aiba cineva, ca sa obtina un angajament???
Probabil ca a fost un mod elegant de refuz. Probabil ca mingea este in terenul dvs si depinde doar de dvs cum o folositi. Exista in piata o prejudecata cum ca avocatii vor accepta orice dosar si tot ce conteaza sunt banii. Este o falsa prejudecata.
Ca o solutie, o varianta de compromis desigur, puteti sa luati lista cu avocati, la rand, si sa dati telefoane, apoi vedeti cu cine sunteti compatibil si procedati in consecinta. Bafta!