avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1354 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acuzatie de furt , ce se poate intampla mai departe?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acuzatie de furt , ce se poate intampla mai departe?

Salut , am si eu o problema , acum aprox 3 luni eu cu 2 prieteni am furat un cort de la un camping din mamaia care apartinea unor belgieni , cand am facut acest lucru eram ametiti , dupa ce ne-am trezit din ameteala adika dupa aprox 2 3 ore , am trimis totu inapoi pe un taximetrist .. dar acum vin urmarile , am fost cautati de un politist din navodari , de abea acum , cand a venit la mine la usa si mi-a dat o citatie in care imi spune ca maine dimineata trebuie sa ma prezint la politia navodari , acum eu din ce stiu de la cei care erau cu belgienii aceia , ca ei si-ar fii retras plangerea dar nu stiu sigur .. intrebarea mea este , ce se va putea intampla ? ar putea ajunge la Dosar penal in instanta si posibil si puscarie , ori doar o amenda? Nu am nici o idee , daca aia nu si-au retras plangerea ? .. cu totu ca am trimis totu inapoi acelor belgieni in acceasi noapte , ce se poate intampla atunci ? Multumesc
Ultima modificare: Marți, 2 Februarie 2010
Ionut1990, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:22, 2 Februarie 2010
Eu ziceam sa mergeti insotit de avocat si pentru a discuta cu el.
Adica nu doar sa mearga si sa plece.

Daca nu aveti alte fapte nu veti face inchisoare dupa parerea mea, dar sunt sanse mari sa va fie patat cazierul.
Retragerea plangerii de catre belgieni este irelevanta si nu produce efecte juridice.

avocat Claudiu Lascoschi
1-Daca exista martori credibili,nu tot ca si dvs ''ametiti;'' organul de cercetare va lua act de restituirea bunurilor respectiv inexistenta de prejudiciu,aspect favorabil dvs si colegilor de fapta
2-In situatia in care nu aveti antecedente ,posibil ca organul de cercetare sa coroboreze plangerea cu faptele ,cu probele administrate si in final sa dispuna numai o sanctiune pecuniara.
3-Pentru o competenta reprezentare si apararea intereselor dvs ,se impune sa discutati cu parintii,eventual angajare de aparator
Succes
Maine dimineata eu ma duc la sectia de politie , la 8.30 sa vad despre ce e vorba mai exact ,ma voi duce singur ca nu am timp de unde sa gasesc un avocat . Intrebarea mea este , daca ma voi duce la politie ma vor obliga sa dau declaratie , ori pot amana inca o zi , sa ma duc cu avocatu sa dau declaratia ?
Parerile sunt impartite , uni imi spun ca e grava treaba si e vorba de 3-5 ani , si alti imi spun ca doar o amenda . Acum ce sa cred nu stiu .
Spuneti politistului care se ocupa de dosarul dvs. ca veti da o declaratie numai in prezenta avocatului, si el va mentiona asta intr-un proces verbal in care va nota ca v-ati prezentat la data ceruta de ei.
Asta va insemna ca sunteti cooperant ( 1 punct in plus) si va va da timp sa va angajati un avocat, care va stabili cu politistul o data ulterioara la care sa va prezentati impreuna.
!-Felicitari pentru hotararea de a va prezenta la organul de cercetare.
2-Este bine sa discutati decent ,deschis cu inspectorul responsabil pentru a constata exact acuzele.
In situatia in care inspectorul va solicita sa dati declaratie ,realizati ca nu dispuneti de performantele personale,aveti dreptul legal sa solicitati acordarea unui termen pentru angajare avocat
Succes si reveniti cu amanunte
Ultima modificare: Marți, 2 Februarie 2010
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ce caz de furt nu se poate retrage plangerea? ilia36 ilia36 daca mi s-a furat un leptop de catre o fata care venea pe la mine periodic si dupa 2 saptamani a comis furtul intra la furt calificat si nu-mi pot retrage ... (vezi toată discuția)
Ajutor alex94 alex94 Buna seara.In urma cu o saptamana am fost chemat la sectia de politie de pe raza comunei in care locuiesc,in legatura ca am furat un vitel.Un recidivist care ... (vezi toată discuția)
Furt calificat AdiTop12 AdiTop12 Eu impreuna cu doua prietene am furat din mall Bacau din magazinul Dm mai multe produse cosmetie in valoare de 650 de ron si produsele au fost date inapoi ... (vezi toată discuția)