avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tulburare de posesie hala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tulburare de posesie hala

Se da următoarea speță.Detin niste hale dar nu și pământul de sub ele.Proprietarul pământului a făcut o promisiune de vânzare cu cineva.Acel cineva cu promisiunea de vânzare a închiriat o hala.Contractul dintre el și chiriaș fiind pe teren deși se folosește de hala mea.
Cum pot sa mă adresez instanței astfel încât să obțin drspagubiri datorita faptului că a închiriat un bun care nu este al lui.Trebuie anunțată poliția pentru tulburare de posesie urmând că mai apoi sa mă constitui parte civilă Intr un alt proces?Deja se fac minim 2 ani de când bunul se afla in aceasta stare
Cel mai recent răspuns: Dan Sima , Avocat 17:51, 15 Februarie 2024
În principiu, din situația descrisă, ați putea obține despăgubiri reprezentând contravaloarea folosinței halei respective de la cel care a dat în chirie hala, ca petit secundar într-o acțiune posesorie prin care solicitați ca promitentul-cumpărător și chiriașul acestuia să înceteze folosința asupra bunului dumneavoastră. Practic, veți putea obține atât încetarea ocupării abuzive, cât și o sumă de bani reprezentând chiria pe 2 ani.

În ceea ce privește caracterul penal al faptei, trebuie să fie îndeplinite condițiile reglementate de art. 256 din Codul Penal, adică ocuparea să se fi făcut prin violență, amenințare ori prin desființarea sau strămutarea semnelor de hotar. Acțiunea se pune în mișcare la plângerea prealabilă, iar având în vedere că au trecut deja 2 ani de când există această situație, termenul pentru depunerea plângerii s-a epuizat deja.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In proces pot castiga daca doresc sa dau banii inapoi primiti intr-un precontract? andra7 andra7 As avea nevoie URGENTA de un raspuns..multumesc anticipat...sa va spun pasul meu: detin o hala, am semnat acum vreun an un precontract din care am primit ... (vezi toată discuția)
Tulburarea folosintei locuintei ContSters362885 ContSters362885 Inteleg ca tulburarea folosintei locuintei a fost dezincriminata. Cum se pedepeste ea acum in zilele noastre si ce ar trebui sa fac sa rezolv o asemenea ... (vezi toată discuția)
Evacuare din apartament ocupat abuziv GHIA GHIA Am urmatoarea problema. Am inchiriat un apartament sotului unei familii, fiind despartit in fapt de sotie., contractul fiind incheiat numai sotului. In niste ... (vezi toată discuția)