avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vreau sa refuz test ADN, am si eu nevoie de ajutorul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vreau sa refuz test ADN, am si eu nevoie de ajutorul dv. Eu nu-mi permit financiar pt ...

Am si eu nevoie de ajutorul dv. Eu nu-mi permit financiar pt a.mi pune avocat in fata instantei... Dar, fostul concubin, cu care am un copil ( mentionez ca ne.am despartit de cand cel mic avea 11 luni, iar acum copilul are 5 ani) ma dat in judecata pentru a cere test ADN, dar specific, ca de 2 ani este arestat ( arestat din cauza ca a atentat la viata tatalui meu, si cu mine a fost dat in judecata într-un dosar, fond violarea vietii private si mai are ispasit cativa ani de închisoare) iar eu NU vreau sa fac testul ADN, din cauza comportamentului sau față de mine, de părinții, familia mea, si mai ales al copilului ( de cand cel mic avea 11 luni pana in prezent cum am si spus acum are 5 ani acesta nu m.a ajutat cu absolut nimic in crestere copilului, nu sau mai văzut, nu au interactionat niciodata, cel mic nici nu stie cum arată tatăl lui biologic), mai specific faptul ca cel mic are domiciliul si custodia legal acordată in totalitate mie, pot refuza testul ADN? Ar fii consecinte? Va rog sa ma ajutati cu aceasta problema
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu inteleg logica, care e legatura între test și felul în care s-a comportat? Apoi nu dvs trebuie sa faceți test ca sunteti mama și sigur e copilul dvs, ci el si copilul.
El vrea sa mai iasă din pușcărie de aia a actionat in judecata.
Am vrut sa subliniez felul comportamentului sau, fata de mine si de a mea familie, faptul ca de copil nu sa interesat absolut niciodată de cand ne.am despartit.. Si cum am spus avem un copil împreună, copilul este al lui, si el este constient 100% de asta, dar brusc a cerut test ADN in instanta pentru " a se convinge" ca este al lui, si eu nu sunt de acord, eu una vreau doar sa uite existenta mea si chiar si a copilului... Am o viata complicata de cand am fost cu el si o întreaga poveste...
Ultima modificare: Marți, 20 Februarie 2024
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna, nu va ajuta sa nu va aparati ca veti ajunge sa platiti cheltuieli de judecata.
el este tatal in certificat si contesta paternitatea? ca nu inteleg
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu aveti posibilitatea angajarii unui avocat puteti formula cerere de ajutor public judiciar sub forma unui avocat din oficiu.

Nu se intelege din mesaj daca acum vrea sa stabileasca paternitatea copilului sau acum o contesta. Oricare ar fi varianta, are dreptul de a actiona in instanta. Mai putin conteaza ce il mana in lupta. Judecatorul are o actiune pe masa si va trebui sa o solutioneze.

Dvs la randul dvs trebuie nu numai sa va faceti apararile, dar si sa solicitati ceea ce e necesar, respectiv sa exercitati exclusiv autoritatea parinteasca asupra minorului, cu toate argumentele expuse anterior de dvs, depunand si probe in sustinere.

Daca nu veti face testul ADN veti fi amendata cel mai probabil. Si da, testarea genetica INML se face cu toti 3 - mama. tata, copil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Soțul nu-mi acordă divorțul și se leagă de orice ca să mă șicaneze, inclusiv vrea să ceară test de paternitate pentru bebeluș. mă poate obliga instanța în acest sens? Nina Ioana Nina Ioana Buna ziua! Sunt casatorita dar despartita de sotul meu din luna februarie, mai exact de cand eram insarcinata in 7 luni, In prezent, bebelusul are 7 luni. ... (vezi toată discuția)
Incredintarea unui minor mariamari100 mariamari100 Buna seara!Numele meu este Maria,am 17 ani si o fetita de 6 luni care este dintr-o relatie de concubinaj care a durat 1 an si jumatate.Eu nu mai tin absolut ... (vezi toată discuția)
Despre identificarea părintelui biologic. ce pot să fac ca să-i demonstrez asta tatălui meu dacă el nu vrea să vorbim? ellayadhy1@gmail.com ellayadhy1@gmail.com Buna ziua,am si eu o poveste cam lunga...In urma cu 27 de ani,mama mea a avut o reletie cu un barbat,ea avand 18 ani si el 19-20 ani...Se cunosteau,au stat ... (vezi toată discuția)