avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu fara plata invatamant preuniversitar. As dori ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu fara plata invatamant preuniversitar. As dori sa intru ...

Concediu fara plata invatamant preuniversitar.

As dorii sa intru in concediu fara plata pentru 4 luni, am vechime de 25 de ani, deja am avut un an concediu fara plata.

Intrebarea ar fi - pot sa cer si pentru 4 luni? sau numai pentru un an scolar? -
Daca se poate pentru 4 luni asta ar insemna mai raman 8 luni - de care pot beneficia eventula mai tarziu?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:47, 16 Februarie 2024
1... Personalul didactic titular cu contract pe perioadă nedeterminată poate beneficia de concediu fără plată pe timp de un an școlar, o dată la 10 ani consecutivi, cu aprobarea unității de învățământ, cu rezervarea postului pe perioada respectivă.

2. Personalul didactic titular, care, din proprie inițiativă, solicită să se specializeze ori să continue studiile, are dreptul la concediu fără plată. Durata totală a acestuia nu poate depăși 3 ani într-un interval de 7 ani. Aprobările în aceste situații sunt de competența unității școlare prin consiliul de administrație, dacă se face dovada activității respective.

3. C.C.M.U.N.S.N.C.I.P. înregistrat cu nr. 1199/05.07.2023
art. 32
(1) Pentru rezolvarea unor situaţii personale, angajaţii au dreptul la concedii fără plată, a căror durată însumată nu poate depăşi 30 de zile lucrătoare pe an calendaristic; aceste concedii nu afectează vechimea în învăţământ.
.....
(3) Angajaţii beneficiază şi de alte concedii fără plată, pe durate determinate, stabilite prin acordul părţilor.
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fără plata învățământ AlinaGeorgiana29 AlinaGeorgiana29 Buna ziua! Lucrez în învățământ de 6 ani cu contract pe perioada nedeterminata și îmi doresc ca începând cu 1 septembrie sa îmi iau concediu fără ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata maria1956 maria1956 In ce conditii profesorii pot beneficia de concediu fara plata? Multumesc (vezi toată discuția)
Concediu fara plata invatamant simulink simulink Buna ziua! Sunt titulara in invatamant de 2 ani. Pot sa cer concediu fara plata? (vezi toată discuția)