avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce se rezolva cu anularea asa numitelor hotarari daca ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce se rezolva cu anularea asa numitelor hotarari daca intre timp s-au tocat in nestire banii asociatiei?

Buna ziua, conform L 196/2018, art.29 (2) Dacă o hotărâre a adunării generale a asociaţiei de proprietari, o decizie a comitetului executiv sau a preşedintelui este contrară prevederilor prezentei legi sau este de natură să prejudicieze interesele proprietarilor, aceştia sau orice persoană care se consideră vătămată într-un drept al său poate sesiza cenzorul/comisia de cenzori, compartimentele prevăzute la art. 10 sau, după caz, poate solicita instanţelor judecătoreşti anularea în tot sau în parte a hotărârii/deciziei şi/sau repararea pagubei cauzate.

Deoarece in asociatia din care fac parte nu s-a convocat AG conform L.196/2018 iar in timpul AG nu s-a votat nimic din ceea ce pretinde presedintele asociatiei ca s-a votat, am urmat pasii legali sesizand cenzorul si compartimentul specializat din primarie. Primaria s-a spalat pe maini si mi-a indicat ca daca sunt nemultumit sa merg in instanta. Am mers in instanta solicitand anularea totala a pretinselor hotarari AG. Termenele s-au tot decalat, a trecut un an in care s-au folosit banii asociatiei in mod ilegal. In curand sper sa se dea sentinta, probele arata ca am dreptate in totalitate.

Intrebarile mele sunt: ce se rezolva cu anularea asa numitelor hotarari daca intre timp s-au tocat in nestire banii asociatiei? Ce era de facut mai bine sau ce se poate face in continuare? Sunt in ceata totala, tot zbuciumul meu pare ca a fost in zadar.
Ultima modificare: Duminică, 18 Februarie 2024
gev, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua. care este termenul pentru contestarea unui proces ... voicud voicud Buna ziua. Care este termenul pentru contestarea unui proces verbal al adunarii generale a asociatiei de proprietari? (vezi toată discuția)
Buna ziua! apometrele de apartament sunt proprietate individuala. ... luca luca luca luca Buna ziua! Apometrele de apartament sunt proprietate individuala. Adunarea generala poate lua decizii doar pentru proprietatea comuna. In cazul in care ... (vezi toată discuția)
Contestare roi asociatie Mihaela0215 Mihaela0215 Buna ziua, Intrucat ROI-ul asociatiei de proprietari votat in adunarea generala contine articole care nu sunt conforme cu legea, in sensul in care anumiti ... (vezi toată discuția)