avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Refuz delegare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Refuz delegare

Poate un salariat care primeste decizie de delegare 60 de zile, intr-o functie de conducere sa refuze delegarea . Art. 44 din Codul Muncii precizeaza ca delegarea poate fi dispusa de catre angajator. Sa intelegem ca persoana nu poate refuza functia?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:18, 3 Februarie 2010
nu poate refuza, insa daca nu are studii sau pentru alte motive fiind vorba de functie de conducere...
delegarea pentru inca 60 zile nu poate fii dispusa fara acordul salariatului.
Decizia deja a fost inmanata, poate salariatul sa refuze functia de conducere?
, in care se prevede ca este delegat pentru o perioada de 60 de zile in baza art. 44 din Codul Muncii?
Acel art. 44 vorbeste de delegarea in alta localitate si de aceea nu poate fi refuzata, dar refuzul primirii delegarii de atributii.............?
Va rog mult lamuriti-ma
1. La dvs. nu este vorba de fapt de o delegare in sensul art.42-44 din Codul muncii. Iata ce spune art.43:
Art. 43. - Delegarea reprezinta exercitarea temporara, din dispozitia angajatorului, de catre salariat, a unor lucrari sau sarcini corespunzatoare atributiilor de serviciu in afara locului sau de munca.
2. La dvs. este vorba de o delegare pe alta functie deci nu se respecta sarcinile si atributiile initiale de serviciu.
3. Daca sunteti de acord se poate dar cu conditia sa aveti cunostintele profesionale necesare si sa fie trecuta in decizie o perioada bine precizata.
Având în vedere că delegarea este obligatorie, refuzul salariatului de a se conforma constituie o încălcare a atribuţiilor de serviciu.
Delegarea este o măsură obligatorie pentru salariat, a cărei nerespectare poate atrage răspunderea disciplinară a acestuia, inclusiv desfacerea contractului de muncă
Eu intrebam daca persoana careia i-a fost inmanata aceasta decizie poate refuza functia de conducere, intrucat nu doreste sa indeplineasca atributii de conducere?
Nu trebuie sa fie de acord si ea pentru indeplinirea acestor artibutii?
In decizie se precizeaza "delegarea in functia de .................... pe o perioada de 60 de zile in conf. cu prevederile art. 44 din Codului Muncii".
Poate fi sanctionata persoana disciplinar pentru eventulalul refuz al functiei de conducere?

Alte discuții în legătură

Deplasare in delegatie arakys arakys Buna ziua! Conform legii, cate zile lucratoare dintr-o luna, angajatul poate fi trimis in delegatie ? Multumesac anticipat pentru raspuns. (vezi toată discuția)
O zi la un alt punct de lucru alina40 alina40 Buna ziua, care este modalitatea legala ca un salariat sa fie mutat sa lucreze o zi la un alt punct de lucru din aceeasi localitate, in locul unui coleg ... (vezi toată discuția)
Decontare cheltuieli cu deplasarea si cazarea coana mare coana mare Am un agent de vanzari la Cluj, l-am chemat la o sedinta la sediul social in Ploiesti, am dreptul sa-i decontez aceste cheltuieli ??? (vezi toată discuția)