avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Refuz delegare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Refuz delegare

Poate un salariat care primeste decizie de delegare 60 de zile, intr-o functie de conducere sa refuze delegarea . Art. 44 din Codul Muncii precizeaza ca delegarea poate fi dispusa de catre angajator. Sa intelegem ca persoana nu poate refuza functia?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:18, 3 Februarie 2010
nu e vorba neaparat de sanctionare dar este legal ca un salariat sa fie delegat 60 zile fara acceptul sau... urmatoarele 60 zile obligatoriu va fii cu acordul salariatului !!!
Cred ca este vorba despre delegarea de competenta ... care nu este reglementata in Codul Muncii :) ... exista posibilitatea de a se refuza acest lucru, insa trebuie sa motivati temeinic refuzul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deplasare in delegatie arakys arakys Buna ziua! Conform legii, cate zile lucratoare dintr-o luna, angajatul poate fi trimis in delegatie ? Multumesac anticipat pentru raspuns. (vezi toată discuția)
O zi la un alt punct de lucru alina40 alina40 Buna ziua, care este modalitatea legala ca un salariat sa fie mutat sa lucreze o zi la un alt punct de lucru din aceeasi localitate, in locul unui coleg ... (vezi toată discuția)
Decontare cheltuieli cu deplasarea si cazarea coana mare coana mare Am un agent de vanzari la Cluj, l-am chemat la o sedinta la sediul social in Ploiesti, am dreptul sa-i decontez aceste cheltuieli ??? (vezi toată discuția)