avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, sotul meu a fost dat in judecata de catre ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, sotul meu a fost dat in judecata de catre fosta noastra fină in vederea stabilirii paternitatii copiilor ei...

Buna ziua, sotul eu a fost dat in judecata de catre fosta noastra fina, in vederea stabilirii paternitatii copiilor ei, pe care se pare ca ia facut cu sotul meu, nasul ei in timpul casniciei noastre si a ei cu finul nostru. La presat pe sotul meu sa divorteze de mine si sa isi asume responsabilitatea, ceea ce a si facut, dupa aceea ea a declarat ca nu divorteaza si ca interesul ei era ca el sa divorteze, ramanand casatorita cu sotul. Sotul meu sa intors la mine, ne-am recasatorit si am facut 2 copii. Dupa 8 ani am primit citatia cu cererea in judecata. Sau facut testele si a reiesit ca sunt copii lui. Acum ea doreste pensie alimentara si nici o implicare a sotului in viata copiilor, deranjand-o faptul ca sotul doreste sa treaca copii pe numele lui. Continua sa ne ameninte si sa ne agreseze. Sentinta nu sa finalizat, dar el o sa trebuiasca sa plateasca pennsie alimentara din data in care a fost dat in judecata, el nu are salariu fix, la judecatorie i sa cerut dovada de salar pe ultimele 6 luni. Dar a trecut mult timp de atunci, cum o sa se stabilieasca suma de bani platita? Cine o sa ii faca acel calcul din salariu din 2022 de cand a fost dat in judecata? In cat timp trebuie sa plateasca sumele restante?Cum trebuie sa plateasca acele sume? Si ce poate sa faca ca sa poata sa se apropie de copii fara acordul mamei, chiar daca i sa dat custodie comuna la ultima infatisare.
Ultima modificare: Joi, 29 Februarie 2024
cursed, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:48, 2 Martie 2024
8 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru copii vizitarea acestora conform programului stabilit sau dacă nu are un.program poate solicita în instanta un drept de vizita.Pt pensia de întreținere se stabilește conform salariului minim.pe economie dacă nu realizează venituri,oricum sa prezinte în instanta certificatele de naștere ale copiilor făcuți cu dvs.Inca o.data se confirma ca viata bate filmul ..


Are salar dar nu fix, nu inteleg cum o sa se decida suma de bani lunara. si cum o sa plateasca sumele din anii 2022 si 2023. Urmatoarea infatisare e in septembrie. Mai e mult pana atunci.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
numele copiilor nu se va schimba , mai ales ca sotul nu a cerut sau chiar de a cerut, nu e musai sa se admita. Dar sotul dvs va fi la rubrica tatal in certificatul lor de nastere.
Pensia se poate stabili in procent si atunci va plati in functei de cat a avut.
Suma ce se starnge e considerabila, asa ca puneti deoparte bani ca femeia va va executa silit ( pe sot.
Sotul sa ceara si program de vizita daca vrea
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
La finalul procesului, minorii vor avea trecut in certificatul de nastere la rubrica Tata pe sotul dvs.

Pensia se va plati de la data introducerii actiunii, va fi executorie inca de la pronuntarea instantei in fond. Plata o veti face in cont bancar cel mai probabil. Bani rezultati pana la data pronuntarii hotararii trebuie achitati in totalitate si ulterior in rate lunare.

Se va calcula tinand seama de media veniturilor realizate pe ultimele 6 luni si de nr de copii aflati in intretinere. E vorba de 4 copiii si trebuie sa aduceti acest aspect la cunostinta instantei, ca sa stabileasca corect procentul cuvenit. Instanta nu va face un calcul total, dvs va tb sa aplicati procentul stabilit de instanta la veniturile nete efectiv realizate in perioada de referinta.

Program de vizita dispus de instanta va avea doar daca ati cerut pana la acest moment prin cerere reconventionala. altfel un astfel de capat de cerere este tardiv a fi formulat in actuala actiune si va trebui sa introduca tatal o actiune separat.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Iertat sa-mi fie ca intervin. Ma gindesc ca dupa pronuntarea sentintei, datoria ce se va contura va afecta si pe sotia actuala a sotului in cauza, acestia fiind probabil in comuniune de bunuri. Mai ales daca "fina" in cauza va porni executarea silita. Fiindca se vede ca lupta si nu se lasa. Pentru minimizarea pagubei ce va surveni, cred ca ar fi bine ca familia in cauza sa treaca la separatia de bunuri, pentru ca executorul sa execute in fapt doar sotul in cauza. E doar o idee....

Alte discuții în legătură

Pot intenta proces de pensie alimentara ,dacă nu sunt divorțată? Elenko Elenko Sunt despărțită în fapt de sot ,de doi ani jumate;cei doi copii din căsătorie sunt cu mine,iar al treilea copil rezultat din relația actuală poarta ... (vezi toată discuția)
Divorț Mirela Dinu Mirela Dinu Bună seara. Am și eu o întrebare. În cazul unui divorț cu copii din care unul este tot al aceluiași cuplu dar rezultat în afara căsătoriei ... (vezi toată discuția)
Paternitate addy28 addy28 Buna,am o probleme mai delicata:sint recasatorita si din prima casatorie am doi copii.La vremea respectiva(cind am divortat,1992)fosta mea soacra era medic,si ... (vezi toată discuția)