avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pierdere de apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pierdere de apa

Buna ziua!
Am urmatoarea situatie. Stau la curte si caminul de apometru este in parcarea unui bloc. In urma cu cca 1 saptamana s a oprit apa. Am sunat la firma de distributie sa i intreb daca este vre o avarie. Mi au spus ca nu stiu. Dupa 30 min s a reluat furnizarea cu apa. Dupa 2 zile de la acest incident sunt sunata de la departamentul de facturare sa fiu rugata sa verific apometrul intrucat cel care a citit apometrul din cadrul firmei a inregistrat un consum ireal de mare, cca 1700m3. Nu aveam posibilitatea sa verific si i am rugat sa trimita ei pe altcineva in ziua urmatoare. S a deplasat un domn la locatie si a constatat ca intexul este real su un consum de 1700 m3. De asemenea domnul mi a comunicat ca a fost o avarie pe partea mea de teava, ca au reparat o in urma cu cateza zile si eu trebuie sa platesc acest consum.
Mentionez ca se observa montarea unei piese de metal pe teava care imi apartine legal si schimbarea sigiliului la apometru. Nu am fost informata nici o clipa ca ar fi avarie pe teava care imi apartine. Cand am intrebat unde s a dus atata apa, fiind vorba totusi de un volum enorm, mi s a spus ca in canalizare. Caminul are pe fund o teava de scurgere de 3/4 care probabil comunica cu canalizarea. Am citit prevederile legale care spun ca astfel de camine trebuie prevazute cu sifon. Cum au dimensionat teava de scurgere astfel incat sa permita pierderi uriase fara nici un semn/exteriorizare. Cum pot sa ma ptotejez de astfel de incidente. Nu pot verifica apometrul zilnic, este intr un camin cu capac metalic, pe alta proprietate, frecvent sunt masini parcate deasuora.
Ce pot face in aceste conditii?
Ultima modificare: Marți, 5 Martie 2024
Dr G, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 06:16, 9 Martie 2024
Nu se pun apometre de bransament in casa. "La limita de proprietate" inseamna pentru furnizorul de apa un loc de acces fara restrictii, de obicei situat pe domeniul public, unde isi poate construi caminul respectiv. Stiu ca la blocurile cu subsol tehnic generos s-a preferat de multe ori un spatiu ingradit, cu acces controlat de furnizorul de apa. Acum e mai simplu pentru ca citirea o face wireless. altfel ar fi acceptat mai greu. Dar nu la toate blocurile s-a intimplat acest lucru, furnizorul tine la textul legii cu limita de proprietate, poate sa fie cu acel camin si la zeci de metri de blocuri, daca sunt situate intr-un complex rezidential.
Wireless-ul din pacate nu bate cand contorul este in subsoluri in blocurile unde s-a preferat mutarea in subsol dupa ce inainte il avusesem afara intr-o canalizare unde era greu pentru oricine sa citeasca.
Nici macar semnal la telefon nu ai. Daca inchide unul becurile (unde se aprind toate odata) si nu ai lanterna esti pa. Daca incuie usa la fel esti pa ca nu poti suna ca nu ai semnal..
Contorul pe bluetooth (au incercat si varianta asta ) la fel nu bate din subsol afara. Bate de desupra canalului (cand e in canalizare) dar acolo nu merge modelul nou wireless .


Daca domnul face o cerere si in plus contesta in fiecare luna (3 4 luni) indexul prin sesizare la ANRSC furnizorul va muta singur contorul undeva unde il pot citi impreuna.
Ultima modificare: Vineri, 8 Martie 2024
ricadinas, utilizator
Asa o fi, la noi toate scarile de bloc au acesti contori de bransament imediat dupa peretele din subsol si toti se citesc wireless. Nu am auzit de bluetooth , pentru ca are niste limitari, e un semnal din spectrul celor de telefonie mobila, imediat linga banda alocata lor.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Martie 2024
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bransament apanova cristianfluturas cristianfluturas bloc cu 2 scari ( 19 ap.pe scara ) si fiecare scara avind asociatie de prop. apanova refuza sa instaleza la scara 2 apometru si inregistreaza consumul pe tot ... (vezi toată discuția)
Conducta de apa sparta si consumul facturat de distribuitorul local asociatiei alcibiade alcibiade Buna ziua, Locuiesc in cadrul unei asociatii unde s-a spart conducta de apa la subsolul blocului , din cauze necunoscute . Este corect ca distribuitorul sa ... (vezi toată discuția)
Bransament apa si canalizare ksc ksc Buna ziua. Locuiesc intr-un imobil cu 4 apartamente , toate proprietati personale(4 proprietari).Bransamentul la reteaua de apa si canalizare a fost facut de ... (vezi toată discuția)