avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Obtinere stimulent insertie fara acordul celuilalt ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Obtinere stimulent insertie fara acordul celuilalt parinte

Buna ziua,

Sotia mea mai avea de efectuat 9 luni din Concediul de crestere a copilului, insa a preferat sa se reintoarca la serviciu, incepand cu 1 februarie 2024, renuntand la indemnizatia respectiva si a solicitat la DGASPC sector 3 obtinerea stimulentului de insertie si i s-a acordat. Doar ca aici exista 2 probleme pe care as dori sa mi le lamuriti.:

- pe site-ul DGASPC sector 3 [ link extern ]
- sotia nu s-a consultat cu mine referitor la renuntarea la indemnizatia de crestere a copilului, respectiv sa intru eu in acel concediu si sa primesc acea indemnizatie.

A comis, in cazul asta, DGASPC sector 3 o ilegalitate prin acordarea stimulentului fara declaratia mea, asa cum scrie ca e necesara?

Mentionez ca sotia a intentat proces de divort din noiembrie 2023 si nici pana azi, 10 martie 2024, nu am avut nici macar primul termen. (Ea, impreuna cu copilul nostru de 1 an si 4 luni nu mai locuiesc cu mine, ci cu parintii ei). Acest lucru face ca improbabil divortul nostru, sau, cel putin de lunga durata. In acest timp sotia mea va incasa stimulentul de insertie in mod ilegal, iar eu sunt privat de dreptul de a incasa indemnizatia de crestere a copilului, deoarece ea nu e de acord sa-mi dea declaratia din partea ei pentru acest lucru.

Daca dumneavoastra imi confirmati ca e stimulentul de insertie este incasat ilegal de catre sotia mea, eu sunt dispus sa fac o reclamatie catre DGASPC sector 3, sesizand aceasta ilegalitate.

Va multumesc si raman in asteptarea raspunsului dumneavoastra.
Ultima modificare: Duminică, 10 Martie 2024
Dinu Iancu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dinu Iancu , utilizator 22:15, 11 Martie 2024
Bună dimineața,

Cel mai probabil a depus dovada intentării divorțului.
Sunt de părere că nu e nicio ilegalitate, stimulentul îl primește pentru că și-a reluat activitatea, iar indemnizația e pentru părintele care stă acasă cu copilul. Nu dvs. îl îngrijiți cât va fi mama la serviciu.
Vă mulțumesc pentru răspuns.
Soției nu i-a dat nicio instanță copilul în îngrijire, deci la fel de bine ar putea sta cu mine și să am eu grijă de el.
Și să primesc și indemnizația.
Ideea este ca se merge pe cutuma, nu pe lege. De ce mama are dreptul să ia copilul și să plece de acasă și nimeni nu-i poate face nimic? Dacă eu l-aș lua, s-ar numi rapire, ar ieși scandal.
Până ce instanța nu se pronunță și nu încredințează minorul unuia dintre părinți, ambii au drepturi egale.
Din păcate însă toate instituțiile favorizează mama, fără să le pese și ce fel este mama și ce fel îngrijește copilul. Însă se flutură peste tot steagul cu BINELE SUPERIOR AL COPILULUI, când, în realitate, toți se spală pe mâini și lasă copilul la mamă, fără să le mai pese, efectiv, de cum este îngrijit, tratat și hrănit copilul. Este la mamă, atunci toată lumea stă liniștită.

Cu legea în mana, cu lista de acte necesare pentru obținerea stimulentului și toți dau dreptate mamei.
Dacă eu nu obțin declarație din partea mamei să intru în concediu creștere copil, atunci nu se poate să intru, dacă însă mama nu obține declarație din partea mea, se poate să obțină stimulentul doar pentru ca depune dovada ca e în divorț. Păi de ce la mine nu funcționează faptul ca sunt în divorț, deci pot lua copilul să îl pot crește și să primesc indemnizația? Măcar până la pronunțarea divorțului, când, dacă instanța hotărăște să-l încredințeze mamei, atunci măcar știm un lucru clar..

Țara DUBLULUI STANDARD, ATÂT ÎN LEGISLAȚIE, CÂT ȘI ÎN ORICE ALTCEVA!

Ăștia suntem…

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocaţie pentru copii după divorţ FiatPronto14 FiatPronto14 Buna ziua, în cazul în care îndemnizaţia pentru copii se primeşte după tată (700 lei, 500 şi cu 200 de lei) şi soţia nu a lucrat în anii ... (vezi toată discuția)
Plata simultana icc si stimulent insertie georgecojocaru georgecojocaru Buna seara! Vreau sa intreb comunitatea avocatnet.ro in legatura cu stimulentul de insertie. Situatia este urmatoarea : sotia percepe in acest moment ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil 1 luna de zile luat de tatal copilului miborion miborion Buna ziua, Am tot citit referitor la acest subiect insa nu imi sunt clare cateva aspecte si nici nu am reusit sa fac un drum la administratie sau la ... (vezi toată discuția)