avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 176 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... CALATORII
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

CALATORII

VREAU SA MA INFORMEZ DACA SE POATE CALATORII DIN FRANTA SPRE GUADELOUPE CU CARTEA NATIONALA(DE ROMANIA) MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 01:32, 4 Februarie 2010
Poate ne spuneti si tara.
Guadalupe e si o insula si mai multe orase ( in mai multe tari: Brazilia, USA etc.)
Oricum peste tot aveti nevoie de pasaport, nefiind in UE, si in unele tari chiar si de viza.

Editare: intre timp am gasit un oras Guadalupe si in UE. Acolo puteti merge cu cartea de identitate romaneasca.
Acum va dati si dvs. seama unde puteti merge si cu ce act.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Februarie 2010
Ana-Maria Dutescu, Avocat
@karlita a mai scris (intr-un mesaj care a fost sters):

MA INTERESEAZA DACA POT CALATORII DE PE TERITORIUL FRANTEI PE TERITORIUL INSULEI GUADELOUPE CU CARTEA DE IDENTITATE (ROMANIA) AVIND IN VEDERE CA ACEASTA INSULA APARTINE DE FRANTA, FRANTA FIIND IN COMUNITATEA EUROPEANA ESTE BIZAR CA AM CONTACTAT UN CONSULAT AL ROMANIEI IN FRANTA IAR DOMISOARA SECRETARA M-A INDRUMAT SPRE UN CONSULAT FRANCEZ SA CER INFORMATIA; PAI DE CE EXISTA CONSULATE DE ROMANIA IN DIFERITE TARI NU SA NE IMFORMAM NOI RAMANII?????

Dv doriti sa calatoriti din Franta in Guadeloupe - e firesc sa intrebati francezii ce regim de calatorie exista...
Asadar, secretara a raspuns corect: trebuie sa intrebati la un consulat francez. Romania nu e face parte din "spatiul Schengen"... chiar daca e membra UE - ar putea exista unele restrictii.

:offtopic:
Va rog sa nu mai scrieti cu majuscule - e greu de citit si contravine Regulamentului forumului.
De asemenea, va rog sa nu deschideti mai multe subiecte cu aceeasi tema - dublurile contravin Regulamentului si sunt sterse.
Multumesc pentru intelegere.
Ultima modificare: Joi, 4 Februarie 2010
trope_doi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de călătorie pentru deplasarea cu avionul Nelio Nelio In baza unui titlu de călătorie emis de consulatul din Milano, de poate călători cu avionul? (vezi toată discuția)
Buletin expirat strainatate melcul22 melcul22 Buna ziua.Eu ma flu in Italia si din luna aprilie am buletinul expirat dar am permisul de conducer din rominia valabil si cartea de identitate de Italia ... (vezi toată discuția)
De ce acte are nevoie un minor nascut in franta (din doi parinti romani),nerecunoscut la ambasada romaniei,pt a putea calatori in romania si a se intoarce inapoi in franta? Carmen210181 Carmen210181 Buna ziua! Sunt mama a trei copii nascuti in Franta din doi parinti romani,necasatoriti.Singurele acte de care dispun copiii mei in varsta de 8,7 respectiv 6 ... (vezi toată discuția)