avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Incetare contract de inchiriere Buna ziua! As dori ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Incetare contract de inchiriere Buna ziua! As dori opinia dvs ...

Incetare contract de inchiriere

Buna ziua!
As dori opinia dvs legat de incetarea unui contract de inchiriere. Contractul de inchiriere pe care il am in acest moment , va expira in data de 12 Mai 2024. Intrebarea mea, este necesar sa fac o instiintare scrisa, prin avocat ca nu doresc sa prelungim contractul sau el va inceta automat daca nu il semnam amandoi ?
In contract (inregistrat la ANAF), la cap.3 - Durata , este specificat : "Cu 30 de zile inaintea expirarii contractului, chiriasul va putea prelungi acest contract pentru aceeasi perioada sau pentru o perioada mai mica, numai cu acordul scris al proprietarului." Nu stiu care este procedura legala dupa expirarea perioadei contractuale si as dori un sfat in acest sens.
Problema este ca ei sunt o familie cu 2 copii si din cate am mai citit nu e chiar asa usor sa ii scoti afara din apartament, chiar si in conditiile in care nu platesc 2 luni, asa cum este cazul meu.
Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: AllyP , utilizator 11:15, 22 Martie 2024
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu v-am zis ca nu este nevoie sa asteptati pana in mai, dar faceti cum vreti.
Iar daca puteti sa-i evacuati direct cu executor, mergeti si vorbiti cu un executor... Eu nu am putut, dar au plecat singuri intr-un termen rezonabil.
Buna! Pentru rapiditatea procedurii de evacuare, as face plangere penala pe infractiunea de violare de domiciliu- este mai rapid si ii va descuraja pe chirasii abuzivi, este grea situatia Dvs- moral vorbind- pt ca sunt implicati si copii...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Denuntare contract eugen82 eugen82 Un contract de locatiune a fost incheiat pe durata determinata, iar la expirare a intervenit tacita relocatiune , un nou contract pe durata nedeterminata, ... (vezi toată discuția)
Chirias luat in spatiu ballo ballo La expirarea contractului de inchiriere (inregistrat la ANAF) sau anularea acestuia pentru neplata chriei pot evacua din locuinta chiriasul indiferent de ... (vezi toată discuția)
Chiriașul nu mi-a plătit chiria, și o să-i fac o notificare de reziliere prin executor judecătoresc. care e preavizul pe care trebuie să i-l acord? shomescu shomescu Sunt proprietar si am incheiat un contract de inchierere. Chiriasul nu si-a platit chiria. Am sa ii fac o notificare de reziliere prin executor judecatoresc. ... (vezi toată discuția)