avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Bună ziua. Conform legislației actualizate, o ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Bună ziua. Conform legislației actualizate, o persoana fizica ...

Bună ziua. Conform legislației actualizate, o persoana fizica neautorizata mai poate incheia un contract de colaboarere cu o firma, fie ea SRL, PFA, etc..?
O persoană fizică neautorizată poate încheia numai contract de muncă. Așa era și înainte, așa e și acum.
Buna ziua,
O persoana fizica poate incheia un contract de munca sau un contract privind drepturile de autor.
Veniturile din drepturi de autor (D.A.) fac parte din categoria distinctă a veniturilor din drepturile de proprietate intelectuală (DPI) și beneficiază de un regim fiscal special [Cod Fiscal art. 155 c]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributie pensii narcis.moraru narcis.moraru Sunt PFA dar si angajat cu contract de munca de 2 ore/zi. Sunt obligat sa platesc contributia la pensii pentru venitul cumulat sau pot alege sa o achit ... (vezi toată discuția)
La asocieri face referire la srl ? "asocierile constituite între persoane fizice ºi persoane juridice române cu statut de microîntreprindere;" olden olden Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Ialomiţa au obligaţia completării şi depunerii acestui formular, următoarele ... (vezi toată discuția)
Contracte prestari servicii floricristea floricristea Va rog se mai pot incheia acest tip de contracte ? Si ce contributii se platesc ? Va multumesc anticipat pentru suport (vezi toată discuția)