avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale la asocieri face referire la SRL ? \"asocierile ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

la asocieri face referire la SRL ? "asocierile constituite între persoane fizice ºi persoane juridice române cu statut de microîntreprindere;"

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Ialomiţa au obligaţia completării şi depunerii acestui formular, următoarele categorii de contribuabili:
-asocierile fără personalitate juridică SUNT PFA constituite între persoane fizice care realizează venituri din activităţi independente inclusiv din activităţi adiacente sau din activităţi agricole, pentru care venitul net se determină în sistem real;
-asocierile constituite între persoane fizice şi persoane juridice române cu statut de microîntreprindere;
-asocierile constituite între persoanele fizice care obţin venituri dintr-o activitate desfăşurată într-o formă de organizare cu personalitate juridică-societate profesională cu răspundere limitată (SPRL) constituită potrivit legii speciale şi care este supusă regimului transparenţei fiscale, potrivit legii).
Formularul 204 se obţine gratuit direct de la administraţiile financiare sau prin accesarea site-urilor ANAF, www.anaf.ro, categoria Asistentă contribuabili /Toate formularelor cu explicaţii.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Martie 2012
olden, utilizator
Cel mai recent răspuns: olden , utilizator 17:41, 14 Martie 2012
In comunicatul citat, sunt enumerate tipurile de asocieri (din care fac parte persoane fizice supuse impozitului pe venit) care au obligatia depunerii formularului 204. In cazul unei asocieri fara personalitate juridica, constituita intre persoane fizice si o persoana juridica cu statut de microintreprindere, persoana juridica indeplineste obligatiile declarative ale asocierii, în cazul de fata depune formularul 204. Totodata, retine impozitul pe venitul asociatilor persoane fizice cf. art.52 cod fiscal etc.
O persoana juridica microintreprindere este definita la Titlul IV indice 1 din Cod fiscal
la data de 31 decembrie a anului fiscal precedent:
a) realizează venituri, altele decât cele prevăzute la art. 112^2 alin. (6);
b) are de la 1 până la 9 salariaţi inclusiv;
c) a realizat venituri care nu au depăşit echivalentul în lei al 100.000 euro;
d) capitalul social al acesteia este deţinut de persoane, altele decât statul şi autorităţile locale.
ASOCIERE face referire ca asociat SRL sau colaborare ? CODUL muncii interzice colaborarea fara contract de munca si in rest asociere conform legii 31/90, asociere ca membru ONG .

ma deruteaza "persoane fizice "
formularului 260 «Decizie de impunere pentru plăți anticipate cu titlu de impozit».
65. Impozitul anticipat se calculează şi se reţine în momentul efectuării plăţii sumelor către beneficiarul venitului.
66. Impozitul reţinut se virează la bugetul de stat până la data de 25 a lunii următoare celei în care se fac plata venitului şi reţinerea impozitului.
66^1. Persoanele fizice care realizează venituri din drepturi de proprietate intelectuală, din activităţi desfăşurate în baza contractelor/convenţiilor civile încheiate potrivit Codului civil, a contractelor de agent, precum şi din activităţi de expertiză contabilă şi tehnică, judiciară şi extrajudiciară, au dreptul să opteze pentru impunerea venitului brut cu cota de 16%, impozitul fiind final, potrivit art. 52^1 din Codul fiscal.
66^2. Pentru veniturile realizate în baza contractelor aflate în derulare la data de 1 octombrie 2011, altele decât cele pentru care, la data respectivă erau aplicabile prevederile art. 52 din Codul fiscal şi care sunt calificate drept contracte civile începând cu data de 1 octombrie 2011, obligaţiile privind calculul, reţinerea şi virarea impozitului reprezentând plăţi anticipate, sunt cele în vigoare la data plăţii veniturilor respective.


Ultima modificare: Miercuri, 14 Martie 2012
olden, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunere declaratie 200 miutaradu miutaradu mama mea are un hectar si jumatate de pamant la asociatie ,pe anul 2013 li s-a dat grau, ulei, boabe si o suma mica de bani , intrebare ea trebuie sa depuna ... (vezi toată discuția)
Declaratia 204 ANAMARIA11 ANAMARIA11 cine este obligat sa depuna declaratia 204 ? si cine depune declaratia 200 ? (vezi toată discuția)
Declarație - cesiune drepturi autor ancadragan ancadragan Bună ziua! Ce declarații ar trebui să depună o asociație care a încheiat un contract de cesiune drepturi autor cu o persoană fizică? De la Finanțe, ... (vezi toată discuția)